Bruketa i Žinić: Marketinški stručnjaci imaju bitnu ulogu u jačanju gospodarstva i društva

Razgovarali smo s Davorom Bruketom i Nikolom Žinićem, kreativnim direktorima reklamne agencije Bruketa&Žinić OM, o njihovom sudjelovanju u Zelenoj ideji.

bruketa_zinic07_dap_291013

Foto: Pixell

Razgovarali smo s Davorom Bruketom i Nikolom Žinićem, kreativnim direktorima reklamne agencije Bruketa&Žinić OM, o njihovom sudjelovanju u Zelenoj ideji.

Što mislite o Zelenoj ideji?

Davor Bruketa: Zelena ideja je izvrstan način da pokažemo kako marketinški stručnjaci nisu sumnjivci, već profesionalci koji imaju bitnu ulogu u jačanju gospodarstva i društva.

Zašto ste se odlučili priključiti ovoj HURA-inoj inicijativi?

Nikola Žinić: Zato jer smatramo da svojim znanjem i sposobnostima možemo pomoći dobrim, kvalitetnim i ekološki održivim proizvodima da budu uspješni na tržištu.

Jeste li već imali prilike surađivati s nekim od ekoloških proizvođača ili raditi na nekom eko orijentiranom projektu?

Davor Bruketa: Prije nekoliko godina otkrili smo izvrsne eko sokove Marice Jug pa smo joj sami ponudili da besplatno dizajniramo ambalažu. Osim toga i sami smo, u suradnji s tekstilnom tvrtkom Lacuna, pokrenuli proizvodnju odjeće Brokula&Ž od posebno razvijenih tkanina iz organskog uzgoja koje su dobre za kožu i za okoliš. Trenutno surađujemo s trgovinama bio&bio.

Vjerujete li da marketingom možemo pokrenuti pozitivne promjene u društvu i gospodarstvu?

Nikola Žinić: Marketing je uvijek na neki način bio, a u današnjem hipermedijatiziranom društvu je posebno neizbježan alat za promjene. Pozitivan je onoliko koliko su odgovorni proizvodi/usluge/ideje koje se promoviraju.

Zelena ideja:

Zelena ideja je projekt HURA-e (Hrvatsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje) i partnera pokrenut s ciljem pomaganja lokalnim ekološkim proizvođačima u njihovom nastupu na tržištu, kroz pružanje besplatnih usluga promocije od strane marketinških stručnjaka. Agencije okupljene oko HURA-e unutar ovog projekta demonstrirat će u kojoj mjeri marketinški stručnjaci mogu pomoći plasmanu eko proizvoda te razvoju ekološke proizvodnje, s namjerom da pozitivno utiču na ukupnu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj. Više informacija saznajte na www.zelenaideja.hr