Cannes Lions pokreće Lions Entertainment

Cannes Lions prošlog je tjedna najavio pokretanje Lions Entertainment.


746587Cannes Lions prošlog je tjedna najavio pokretanje Lions Entertainment. U jezgri programa su dva povezana Lionsa koji identificiraju i slave rad i zabavu: Entertainment Lions and Entertainment Lions for Music.

Philip Thomas, CEO, Lions festivala: „Entertainment Lions će zamijeniti trenutni Branded & Entertainment Lions kako bi se koncentrirali na ono što je važno. Kategorija je rasla eksponencijalno od pokretanja prije četiri godine, ali nije tajna da Branded & Entertainment nije dodijelio Grand Prix već dvije godine”. Thomas je dodao: “Kupci nam govore kako je zabava veliki dio industrije, te da radovi moraju biti kreativniji, pa smo donijeli odluku da, odražavajući te želje, sjaj reflektora usmjerimo na Entertainment“.

Jae Goodman, glavni kreativni direktor CAA Marketing te pobjednik Branded Content & Entertainment Grand Prix 2012., smatra da “Entertainment Lions odražava potrebu marketinga za odmakom od stvaranje sadržaja koji prekidaju zabavu i želju za stvaranjem same zabave“.

U prvoj godini, Lions Entertainment će obuhvatiti sve oblike audiovizualne zabave, iskustava, igara, sporta i još mnogo toga. Budući da je glazba tako velik dio kreativne industrije, festival je kreirao posebnu nagradu Entertainment Lions for Music, s vlastitim specijaliziranim žirijem.

Lions Entertainment će se održati tijekom Cannes Lions 23. i 24. lipnja u Cannesu, Francuska.

Cannes Lions 2016 održat će se od 18.-25. lipnja, a obuhvatit će Lions Health, Lions Innovation i novi Lions Entertainment. Prijave za Cannes Lions otvaraju se 14. siječnja 2016., a prijave na natjecanja bit će otvorene od 21. siječnja.

Dodatne informacije mogu se naći na www.canneslions.com.