Davor Bruketa u Red Dot žiriju – prepoznatljiv dokaz kvalitete u svijetu vizualnih komunikacija

davorMALA.jpgKreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM Davor Bruketa pozvan je u žiri ovogodišnjeg natjecanja Red Dot.

Riječ je o jednome od najuglednijih i najvećih svjetskih natjecanja na području vizualnih komunikacija u organizaciji njemačkoga Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Ocjenjivanje radova održat će se od 11. do 14. srpnja u Essenu.

Kao što stoji na službenoj stranici natjecanja, u redove žirija pozvani su ugledni stručnjaci iz područja vizualnih komunikacija iz cijeloga svijeta. Agencija Bruketa&Žinić OM do sada je osvojila šesnaest Red Dot nagrada od čega dvije Best of the Best za najbolje u kategoriji.

Kako bi se osigurala objektivnost ocjenjivanja, vodi se računa da članovi žirija istovremeno ne sudjeluju u natjecanju, točnije da se ne ocjenjuju radovi njihovih agencija ili studija. Žiri čine dizajneri, profesori i specijalizirani novinari koji radove ocjenjuju izravno, na licu mjesta, a ne putem ekrana, što je čest slučaj kod sličnih natjecanja. Svaki rad ispituje se i ocjenjuje pojedinačno, a glavni kriteriji vrednovanja su inovativnost, originalnost i kvaliteta izvedbe.

Nagrada Red Dot kroz desetljeća se postojanja etablirala kao međunarodna platforma i  prepoznatljiv dokaz kvalitete u svijetu vizualnih komunikacija. Tome najbolje ide u prilog činjenica da je prošle godine prijavljeno preko 17 000 radova iz 70 zemalja.

“Red Dot nagrada ima velik ugled, a za to je dijelom zaslužan i žiri, srce ovog natjecanja. Zbog kontinuiteta s jedne, a inovativnosti s druge strane, dio žirija uvijek ostaje isti, dok se svake godine dodaju druga lica s novim iskustvima. Ta razmjena između etabliranih i novih članova omogućuje inspirativnu vitalnost i fer ocjenjivanje u skladu s vremenom”, izjavio je prof. dr. Peter Zec, predsjednik Design Zentrum Nordrhein Westfalen i osnivač nagrade Red Dot.