Degordian ne prestaje sa širenjem – otvorili su ured u New Yorku!

Nagrađivana tvrtka Degordian već neko vrijeme jača svoje internacionalno prisustvo, a sada su napravili novi veliki korak i otvorili ured u New Yorku!

Prije 12 godina otvorili su svoj prvi ured u Zagrebu, nekoliko godina nakon u Mostaru, a onda je na red došao i beogradski ured. No, ove godine je Degordian odlučio svoje granice pomaknuti još više — upravo su otvorili svoj četvrti ured i to, ni više ni manje, nego u New Yorku!

Degordian već neko vrijeme gradi svoju međunarodnu poziciju, a samo u zadnjih godinu dana im je internacionalni prihod narastao za 180 posto. Budući da im je jedno od značajnijih tržišta upravo ono američko, ovaj hrabar potez pokazao se kao logičan nastavak realizacije velikih planova.

Kada smo nastali 2009., bila je najgora recesija. Kompanije su dijelile otkaze, vladao je ogroman negativizam i depresija. Nastali smo upravo tada i prkosili tome. Zapošljavali smo, osvajali nagrade Najbolji poslodavac i širili se internacionalno. Od tada, uvijek smo pokušavali pomicati svoje granice i biti inspiracija drugima. Otvaranje ureda u New Yorku primjer je toga. Ovo nam je velik korak, hrabar korak, no definitivno nova stranica naše knjige koja će nam još mnogo toga otvoriti, rekao je Daniel Ackermann, CEO Degordiana.

Na čelu njujorškog ureda bit će Swany Velázquez, a iz Degordiana kažu da je ideja iza ovog koraka napraviti nultu točku, odnosno ishodište za američko tržište. Njihov njujorški business development tim fokusirat će se na razvoj partnerstva, prodajne mreže, networkinga te ono najvažnije — na razvoj mreže klijenata.

Plan im je graditi bazu klijenata u New Yorku te generalno na području SAD-a, a sva rješenja producirati u Adriatic regiji. Ističu da im je želja ovdje osigurati vrhunski tim stručnjaka za koje su sigurni da mogu graditi i realizirati najkvalitetnije i najkompleksnije globalne projekte.

Kako su se odlučili na ovaj korak?

Svoje mjesto na tržištu SAD-a već su prepoznali jer, unatoč tome što je New York najnaprednije svjetsko tržište s ogromnim potrebama, postoji svega desetak velikih i ozbiljnih agencija, što je nedovoljno kako bi se zadovoljile potrebe tako velikog tržišta.

Iz Degordiana ističu da su većina agencija koje tamo posluju generalno manje, imaju premalo ljudi, jako uzak spektar usluga, a nerijetko imaju i nedovoljno iskustva. Također, sve dijele isti problem jer im je iznimno teško zadržati ljude.

S druge strane, Degordian svoju priliku vidi u tome što su potpuno drugačiji. Imaju 120 zaposlenih, a sa sestrinskim tvrtkama 250. Šest puta su osvojili nagradu Najbolji poslodavac te ističu da imaju bolji pristup talentu, iznimno kvalificiran i sposoban tim, ali i snažniji set usluga. Sve to im omogućava da isporučuju rješenja najbolje kvalitete.

Voditeljica njujorškog ureda i izvršna direktorica za sjevernoameričko tržište Swany Velázquez u Degordianu vidi ogroman potencijal: Degordian pratim već nekoliko godina. Uvijek me fascinirala Degordianova kultura, talent, tim i kvaliteta. Koliko god sam već godinama prisutna na US tržištu, ne znam kada sam zadnji puta vidjela tako nešto. Mislim da Degordian ima ogroman potencijal, kako u NYC-u tako i na svjetskoj razini. Jako se veselim novim počecima. Ono što je napravljeno u Hrvatskoj želimo ponoviti u NYC-u, rekla je Velázquez.

Digital je budućnost (i sadašnjost)

Kada je riječ o digitalu, američko je tržište daleko najnaprednije digitalno tržište. Najveće kompanije, najveći i najkompleksniji projekti su upravo tamo. Uz to, sam New York je centar digitalnog svijeta i mi želimo biti dio njega – poručuju iz Degordiana. Digital, digitalizacija i transformacija su trenutno goruće teme u svijetu, no, naglašavaju da i dalje izuzetno nedostaje znanja, ljudi, ali i agencija. Ovo je problem u Hrvatskoj i u regiji, no svakako se puno više osjeća u SAD-u, zato upravo ovdje vide veliku priliku za Degordian.