Degordian od sada i u Austriji

Nakon otvaranja ureda u Mostaru i Beogradu, Degordian se okreće novim tržištima. Mjeseci intenzivne pripreme rezultirali su otvaranjem novog ureda u Beču i potvrdili tendenciju širenja agencije na zapad.

Karl Macku_DegordianNakon otvaranja ureda u Mostaru i Beogradu, Degordian se okreće novim tržištima. Mjeseci intenzivne pripreme rezultirali su otvaranjem novog ureda u Beču i potvrdili tendenciju širenja agencije na zapad.

Degordian je ove godine proslavio 5 godina, a najljepši poklon zasigurno je otvaranje ureda u Austriji. CEO Daniel Ackermann zadovoljan je uspjehom te objasnio zašto baš Austrija: „Investicija od RSG Kapitalnog fonda omogućila nam je širenje na zapadna tržišta. Iako smo imali više mogućih destinacija, Austrija nam je uvijek nekako bila na prvom mjestu. Razlozi koji su prevagnuli vezani su uz geografski položaj Austrije, klijente koje imamo s tog područja, ali i našu viziju strategije razvoja tvrtke.“

Cijeli proces je trajao duže od očekivanog, no Daniel je istaknuo kako je glavni razlog tome kvalitetna priprema i pronalazak pravog kadra. „Nakon što smo odlučili otvoriti ured u Austriji, slijedio je odabir Country Managera koji je svakako trebao biti s austrijskog govornog područja. Odabir je pao na Karla Mackua, čovjeka s bogatim iskustvom koji se odlično uklopio u naš tim. Također, ono što nam je esencijalno za otvaranje novog ureda je određena baza klijenata koju je bilo potrebno formirati prije otvaranja samog ureda. Osim toga, spremamo i jedno veliko partnerstvo u Austriji, ali više o tome u nekoj bližoj budućnosti. Sve navedeno nam je odgodilo prvotno zamišljeni datum otvaranja novog ureda, ali isplatilo se“ dodao je Daniel Ackermann, Degordian CEO.

S otvaranjem novog ureda dolazi i dodatno zapošljavanje kadrova, tim više što se radi o velikom austrijskom tržištu gdje hrvatske tvrtke mogu itekako konkurirati, pa je povećanje produkcijskog dijela agencije nužno. Degordian je u relativno kratkom vremenskom razdoblju potvrdio da područje digitalnog marketinga ima značajan potencijal za rast i razvoj, kojeg stručnjaci u agenciji znaju kvalitetno iskoristiti.

Iako je cijeli proces otvaranja novog ureda bio dugotrajan, Degordijanci nisu obeshrabreni kad je u pitanju daljnja ekspanzija. Planiraju otvaranje novih ureda i u drugim europskim metropolama, a o kojim se gradovima radi, saznat ćete uskoro.