Dentsu imenovao novog kreativnog direktora za jugoistočnu Europu

Marius Tianu učvrstit će kreativne usluge uz jačanje ponude klijentima na tržištima jugoistočne Europe. Uz Mariusa, regija ojačava svoj tim imenovanjem Daniele Balei voditeljicom marketinga i komunikacija.

Grupa za marketinško komuniciranje, dentsu, obilježila je jačanje svojih timova za kreativne usluge imenovanjem Mariusa Tianua novim kreativnim direktorom za dentsu jugoistočnu Europu.

Tianu će se pridružiti regionalnom izvršnom timu i lokalnom management timu u Rumunjskoj. Kao agencija s najintegriranijom uslugom u JI Europi, dentsu se uz Tianua želi usredotočiti na kreativnost, stručnost i konceptualni pristup kako bi povećao rezultate u JI regiji.

Kao nagrađivani izvršni kreativni direktor, Tianu donosi godine iskustva u u segmentima brendiranja pa do oglašavanja. Pokrenuo je razvoj najznačajnijih lokalnih, regionalnih i globalnih digitalnih iskustava, radeći u raznim agencijama, kao što su Saatchi & Saatchi, Scala JWT, Graffiti BBDO, Centrade-Cheil i Mullen-Lowe. Tijekom karijere osvajao je nagrade na Cannes Lionsu, NY Festivalu, The One Showu, Golden Drumu te na London International Awards.

Maria Grachnova, CEO dentsu JI Europa, rekla je kako dentsu ulaže u budućnost i ispunjava obećanje da kao najintegriranija mreža agencija kombinira moć medija i kreativnosti. Marius je svojim izvanrednim iskustvom ključan dio tima u ispunjavanju tog obećanja. Naglasila je kako će kreativni tim u budućnosti biti povezan jednim vodstvom u kreativi, gurajući timove ka još boljim rezultatima.

Marius Tianu rekao je: “Ono što me privuklo dentsuu jest činjenica da se grupa ne boji ulagati i razvijati se, što je uistinu velika snaga. U konačnici, naš cilj je da naši klijenti izgledaju fantastično, i svaka sitnica je važna. S dentsuovim pametnim, strastvenim timom želim stvoriti kinematografski sadržaj i pripovijedati o dizajnu uz analitiku i digitalne mogućnosti.”

Dentsu JI Europa također pojačava vlastitu marketinšku i komunikacijsku funkciju na svojih 10 tržišta s Danielom Balaei u ulozi voditeljice marketinga i komunikacija.

Balaei će se pridružiti regionalnom izvršnom timu i lokalnom upravljačkom timu u Rumunjskoj.

Maria Grachnova kazala je: “Živimo u vremenu brze komunikacije, za nas je ključno da što bolje ispričamo svoju priču i dostignuća. Izuzetno nam je drago što nam se Daniela pridružila jer će nam njena stručnost pomoći da osmislimo bolje poruke za naše klijente i partnere.”

Daniela Balaei izjavila je: “Pravila se u marketingu kontinuirano mijenjaju u eri u kojoj se virtualno i stvarno nastoje ujediniti na način koji mijenja mentalitet i navike ljudi. Naša dužnost kao komunikatora jest imati ispravan stav i isporučiti prave poruke u bilo kojem okruženju, kako bismo ljudima približili brandove, a samim time i dentsu.”

Tianu and Balaei pridružili su se dentsu JI Europa 1. travnja 2022.