HUOJ dodijelio godišnje nagrade Grand PRix 2013.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) dodijelila je godišnje nagrade Grand PRix 2013 za najbolja ostvarenja u odnosima s javnošću

PHO_1114Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) dodijelila je godišnje nagrade Grand PRix 2013 za najbolja ostvarenja u odnosima s javnošću. Laureati su Coca-Cola HBC Hrvatska, PR Hill & Knowlton Zagreb, CiV savjetovanje, OTP banka i Hauska & Partner Hrvatska, Nestle Adriatic i Madison Consulting te Millenium promocija.

Nagrada Grand PRix dodjeljuje se već šestu godinu zaredom kao priznanje za osmišljavanje i provedbu strateških komunikacija i odnosa s javnošću u tvrtkama, vladinim institucijama i tijelima lokalne uprave i samouprave, nevladinim udrugama, agencijama za komunikacijski menadžment i odnose s javnošću te pojedincima za izvrsnost u stručnim ostvarenjima.

Stručni žiri u sastavu deset stručnjaka za odnose s javnošću, kojim je predsjedavala Mirela Holy, odabrao je pobjednike u šest kategorija. Sveukupno je za nagradu Grand PRix bilo prijavljeno 33 projekta, a kako su istaknuli u žiriju, ove je godine dodatno prilagođena metodologija ocjenjivanja radova kako bi čitav proces dodjele nagrade bio još bolji i učinkovitiji. Radovi su se stoga ocjenjivani prema kriterijima koji su u odnosu na prošle godine promijenjeni, a obuhvaćali su: planiranje i upravljanje projektom, vrednovanje i ostvareni rezultat, kreativnost i inovativnost te tehničku izvedbu.

U kategoriji „Grand PRix za odnose s javnošću u javnom sektoru i nevladinim organizacijama“ najboljim je proglašen projekt „Paraolimpijski školski dan“ CiV savjetovanja uz suradnju Hravtskog paraolimpijskog odbora. Za istu nagradu nominirani su bili i projekt agencije Millenium promocija i Gliptoteke HAZU „Kultura pušenja – od tabua do tabua“, te projekt Varaždinske županije „Odaberi svoju školu“. Projekt „Jezični priručnik“ Coca-Cole HBC Hrvatska proglašen je najboljim u kategoriji „Grand PRix za odnose s javnošću u poslovnom sektoru za velike tvrtke“ i to ispred projekta „Idemo na pivo“ Karlovačke pivovare u suradnji s agencijom Premisa te projekta „Jesenski iskorak“ Adris grupe. Najbolji projekt u kategoriji „Grand PRix za odnose s javnošću u poslovnom sektoru za male i srednje tvrtke“ prema stručnom žiriju je „Nađi uru za literaturu“ koji je osmislio PR Hill & Knowlton Zagreb, a za istu nagradu bili su nominirani i projekti „100 godina Nivea njege“ agencije Dialog komunikacije za Beiersdorf Hrvatska te „Zagreb Wine Gourmet Weekend“ agencije Premisa. Nagrada „Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje“ pripala je projektu „Vrtim zdravi film“ tvrtke Nestle Adriatic u suradnji s Madison Consultingom koji je nadmašio „Bonton za bolje razumijevanje osoba s invaliditetom“, projekt tvrtke Ericsson Nikola Tesla te projekt kompanije dm – drogerie markt u suradnji s agencijom Madison Consulting „dm green city“. U kategoriji „Grand PRix za internu komunikaciju“ pobijedio je projekt „Kuhamo vrijednosti“ OTP banka i Hauska & Partner ispred projekta „Novi komunikacijski kanali i redizajn postojećih“ Hrvatske pošte i „Trojke“ agencije Dialog komunikacije. Najbolju prilagodbu globalne kampanje imao je projekt „Zelena čistka- jedan dan za čisti okoliš“ agencije Millenium promocija u suradnji s ekološkom udrugom Žmergo, dok su drugi finalisti u ovoj kategoriji bili Allianzov projekt „Share the knowledge“ i projekt agencije Dialog komunikacije za klijenta Adidas, „Predstavi svoju ekipu“.

Ovogodišnji laureat posebne kategorije Grand PRix-a „Komunikator godine“, postala je Sanja Sarnavka, voditeljica Udruge B.a.B.e., a posebna nagrada za razvoj struke odnosa s javnošću u Hrvatskoj dodijeljena je dvjema kolegicama, prof.dr.s.c. Ani Tkalac Verčič i doc.dr.sc. Meri Maretić.