HURA na susretu strukovnih asocijacija u regiji: „Suradnja je neophodna“

Regionalni susret strukovnih asocijacija pod nazivom "Dijalogom u susret izazovima" održan je 10. i 11. lipnja u Beogradu.

Regionalni susret strukovnih asocijacija pod nazivom “Dijalogom u susret izazovima” održan je 10. i 11. lipnja u Beogradu.

Hrvatsku su na susretu predstavljali Davor Bruketa, predsjednik Uprave HURA-e i Dunja Ivana Ballon, izvršna direktorica HURA-e. Iz Slovenije su pristigle Mojca Briščik, predsjednica SOZ-a i  Ana Ivandić, članica Upravnog odbora SOZ-a te ujedno i predsjednica Udruženja agencija. Susretu su prisustvovali Sašo Pešev (New Moment) i Igor Čelebić (Publicis) iz Makedonije te iz Bosne i Hercegovine, Ekrem Dupanović, glavni i odgovorni urednik portala Media marketing.

Susret je održan u organizaciji Udruženja za tržišne komunikacije Srbije (UEPS). Viktor Nikolić, predsjednik UEPS-a te ujedno i inicijator susreta, uspješnost sastanka proglasio je već na samom početku istaknuvši kako za istim stolom sjede svi čelnici nacionalnih strukovnih udruženja iz regije.

Budući da se pokazalo kako u svom djelovanju sva udruženja nailaze na slične ili iste temeljne probleme, neovisno o lokalnim specifičnostima ili nivou profesionalizacije odlučeno je kako će udruženja surađivati na planu samoregulative razmjenom dobre praske, postojećih dokumenta i kodeksa usuglašenih, prihvaćenih i promoviranih na regionalnom nivou, odnosno na svim lokalnim tržištima. Jednako tako, suradnja podrazumijeva  kontinuirano međusobno informiranje i edukaciju članova koji će redovno biti informirani o festivalima u regiji, a na koje će ostvariti i popuste od 10%. Također je dogovorena inicijativa kreiranja zajedničkog, ujedinjenog regionalnog statementa na temu preporuke pozivanja najviše 3+1 agencija na natječaje.

U sklopu susreta, zadatak sudionika bio je predstaviti svoje udruženje što je poslužilo kao podloga za raspravu. Pokazalo se kako u svom djelovanju sva udruženja nailaze na iste ili slične temeljne probleme, neovisno o lokalnim specifičnostima ili nivou profesionalizacije zbog čega se javlja potreba za međusobnom suradnjom, ali i ujednačavanjem regulative, oko čega su se složili svi predstavnici.