Izabran novi predsjednik Europske komisije

Europski parlament izabrao je Jean-Claude Junckera, bivšeg premijera Luksemburga, za novog predsjednika Europske komisije.

junckerEuropski parlament izabrao je Jean-Claude Junckera, bivšeg premijera Luksemburga, za novog predsjednika Europske komisije s 422 glasa za, 250 protiv, 47 suzdržanih i 10 nevažećih. Prije samog glasanja, Juncker je predstavio svoj program za idućih 5 godina. Neki od njegovih prioriteta koji su relevantni za našu industriju su:

 – Porast radnih mjesta, rast i investicije; Junker je naglasio važnost regulatornog okruženja koje promiče poduzetništvo i nova radna mjesta.

 – “Connected Digital Single Market”; prema njegovom mišljenju, Europa mora bolje znati iskoristiti prilike koje joj nudi digitalna tehnologija.

 – Bolje i poštenije interno tržište i jača industrijska baza; smatra kako je potrebno stimulirati ulaganja u nove tehnologije i poboljšati poslovna okruženja što bi osiguralo da Europa zadržava svoje globalno vodstvo u sektorima s high-value poslovima poput automobilske industrije, aeronautike, inžinjerstva, svemira te kemijske i farmaceutske industrije.

Junckerovu agendu u cjelosti možete pregledati OVDJE.