„Jasno je da ima Hrvata ovakvih i onakvih“, a kakvi smo stvarno saznajte 14. studenoga u Kazalištu Kerempuh

Nakon knjiga „Hrvatska i susjedi“, „Hrvatska, identitet, image i promocija“ te „Država kao brend“, dr. sc. Božo Skoko, jedan od najboljih poznavatelja hrvatskog identiteta i imidža te jedan od vodećih komunikacijskih stručnjaka u Hrvatskoj, predstavit će novu knjigu naziva „Kakvi su Hrvati“. Promocija će se održati u ponedjeljak, 14. studenoga s početkom u 18 sati u zagrebačkom Kazalištu Kerempuh.

Knjiga u izdanju nakladničke kuće Fokus i uređivačkoj opremi dr. Borisa Becka donosi analize identiteta i imidža Hrvatske uoči ulaska naše zemlje u EU. Predgovor je napisao predsjednik HAZU-a, akademik Zvonko Kusić, koji smatra kako knjiga dr. Skoke dolazi u pravi trenutak jer autor o Hrvatima progovara samokritički, argumentirano i znalački upozoravajući na greške i propuste koje svjesno ili nesvjesno činimo u osvješćivanju svog identiteta i promociji u Europi i svijetu.

Dr. Skoko naglašava kako, izuzev turističke promocije, dosad nismo napravili gotovo ništa kada govorimo o sustavnom upravljanju vlastitim identitetom i imidžem, odnosno izgradnji Hrvatske kao političkog, gospodarskog i kulturnog brenda, a otkrivati samim Hrvatima tko su i kakvi su, te upozoravati ih na to kakvi bi mogli biti, možda je najnezahvalniji posao na svijetu.

Kakvi su zapravo Hrvati, prosudite sami, na promociji 14. studenoga u Kazalištu Kerempuh.