Međunarodno najnagrađivanija domaća kreativna direktorica Jelena Fiškuš preuzima vodstvo HURA-e

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA), koja okuplja 60 komunikacijskih agencija i predstavlja više od 80 posto hrvatskog agencijskog komunikacijskog tržišta, nastavlja razvoj domaćeg tržišta ukorak s najboljim svjetskim praksama uz novoizabrani sastav Uprave: Jelenu Fiškuš, Rajnu Cuculić, Marija Frančeševića, Kristinu Laco i Marka Šesnića.

Na izbornoj sjednici održanoj 19. listopada 2023. u Rovinju Skupština Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), vodeće strukovne udruge u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj, izglasala je novi sastav Uprave. Po isteku mandata sadašnjoj Upravi, u sljedećem četverogodišnjem mandatu Upravom će predsjedati Jelena Fiškuš, najnagrađivanija domaća kreativna direktorica i suosnivačica cijenjenog Studija Sonde, a uz nju će novu Upravu činiti i Rajna Cuculić, utjecajna direktorica globalne medijske agencije GroupM za Hrvatsku i Sloveniju, Mario Frančešević, osnivač SeekandHita, prepoznati domaći poduzetnik te stručnjak za digitalni marketing, Kristina Laco, suosnivačica Komunikacijskog ureda Colić, Laco i partneri i u regiji renomirana savjetnica za krizni komunikacijski menadžment te Marko Šesnić, istaknuti kreativac i nagrađivani dizajner koji niz godina djeluje kroz Studio Šesnić&Turković.

Na Skupštini su potvrđeni i predstavnici koji će djelovati u HURA-inim službenim tijelima: Skupštinom predsjedava Krešimir Renzo Prosoli, a Tomislav Presečki potpredsjednik je Skupštine, HURA-ino Povjerenstvo za članstvo čine Paula Baburić, Vladimir Preselj i Una Zima, dok će u sljedećem mandatnom razdoblju članovi Suda časti biti Luka Duboković, Neven Jacmenović i Eva Tetec.

Foto: Članovi Uprave HURA-e na odlasku s novim članovima, redom Marko Šesnić, Rajna Cuculić, Vanja Bertalan, Jelena Fiškuš, Anđela Buljan Šiber, Dunja Ivana Ballon, Mario Frančešević i Kristina Laco

HURA danas, u odnosu na početak mandata trenutne Uprave pod vodstvom Anđele Buljan Šiber, broji 60 posto više agencija članica, koje su u prošloj godine zajedničkim ukupnim prihodima prvi put premašile 300 milijuna eura. Čak 60 agencija članica HURA-e predstavlja više od 80 posto hrvatskog agencijskog komunikacijskog tržišta, a HURA je u mandatu sadašnje Uprave postala i nositeljica licence IAB (Interactive Advertising Bureau) te u manje od dvije godine u IAB-u Croatia okupila više od 90 tvrtki članica. Drastično je porastao broj HURA-inih projekata te se HURA-in profesionalni tim pod vodstvom direktorice Dunje Ivane Ballon tijekom posljednje četiri godine povećao za gotovo 60 posto, sa sedam na jedanaest osoba. U Rovinj su na postpandemijske Dane komunikacija ponovo došli najveći svjetski stručnjaci te je HURA-in festival potvrdio poziciju najposjećenijeg domaćeg okupljanja industrija tržišnih komunikacija.

Ponosni smo što preuzimamo vodstvo HURA-e u razdoblju njezina najvećeg rasta i zahvaljujem Anđeli i HURA-inu profesionalnom timu što preuzimanje HURA-ina kormila u ovom trenutku znači nastaviti plovidbu stabilno i sigurno. Sada imamo luksuz u sljedeće četiri godine postaviti dodatne ciljeve koji će nastaviti osnaživati naše interne odnose, ali i reputaciju naše struke na način kakav ona u srži zaslužuje, izjavila je Jelena Fiškuš.

Anđela Buljan Šiber, predsjednica Uprave na odlasku, rekla je: Mandatno razdoblje koje je iza nas po mnogočemu je bilo izazovno – od globalne pandemije i rata u Europi do inflacije kakvu mlađi članovi naših agencijskih timova nikada nisu doživjeli, da navedem samo neke od stvari s kojima smo se skupa nosili. No, ponosni smo što smo svi zajedno iz teških vremena izašli nikad veći, jači i bolji, što mogu samo istinski zdrave priče. Vjerujem da HURA-u ostavljamo u dobrim rukama i sa zadovoljstvom ću uvijek navijati za razvoj industrije, o kojoj HURA sa svojim agencijama članicama predano brine sve ove godine.

Više informacija o članstvu pronađite ovdje.