Bruketa&Žinić osvojili IdejaX Grand Prix i prestižnu nagradu Agencija godine, a Drap nagradu Mixx “Best in show”

Na Danima komunikacija 18. travnja proglašeni su dobitnici nagrada X i MIXX za najbolja ostvarenja u offline i online oglašavanju u Hrvatskoj u protekloj godini.

Foto 03_IdejaX_svi pobjedniciPrestižnu nagradu Agencija godine osvojila je agencija Bruketa&Žinić OM koja je ujedno nagrađena Grand Prix nagradom za kampanju “Vremenski trezor” Zagrebačke banke uz agencije MediaCom i Degordian. Nagradu za Oglašivača godine osvojila je Zagrebačka banka. Nagradu MIXX “Best in Show” koja se dodjeljuje za najkreativnije i najučinkovitije radove u online oglašavanju osvojila je agencija Drap za kampanju 1000 NESCAFÉ šalica”.

Na rang listi najboljih agencija prema plasmanu na natjecanju IdejaX drugo mjesto dijele agencije BBDO Zagreb, Imago reklamna agencija, McCann Zagreb i agencija Señor dok je treće mjesto pripalo agenciji Grey Worldwide Zagreb.

Foto 02_Oglasivac godineNagrada IdejaX dodijeljena je i u sljedećim kategorijama: Hrana:“CROmpiri”agencija Imago za klijenta Franck; Piće (alkoholno i bezalkoholno): “Brazil, Kamerun i Meksiko”, agencija BBDO Zagreb za
klijenta Zagrebačka pivovara; Moda, zdravlje, ljepota: “Najava Neofen”, agencije McCann i Fahrenheit za klijenta Belupo; Turizam, kultura i slobodno vrijeme: “Kazalište za kasnije”, agencija Studio Sonda za klijenta Istarsko narodno kazalište Pula; Telekomunikacijske usluge: “Ideje iz bliske budućnosti”, agencija Señor za klijenta Iskon; Financijske i osiguravajuće usluge: “Gotovinski krediti online” agencije Grey Worldwide Zagreb i Utorak za klijenta Erste&Steiermärkische Bank; Društvene akcije: “Suglasnik za život”, agencije Imago i Drap za klijenta Hrvatska udruga Transplant; Samopromocija i korporativne komunikacije: “Rast je u našoj prirodi”, agencija Bruketa&Žinić OM za klijenta Adris grupa; Najbolja cjelovita kampanja: “Vremenski trezor”, agencije Bruketa&Žinić OM, MediaCom, Degordian za klijenta Zagrebačka banka.

IdejaX posebno priznanje u kategoriji Najbolji dizajn i art direction  – Davor Bruketa i Nikola Žinić iz agencije Bruketa&Žinić OM za kampanju “Rast je u našoj prirodi”, za klijenta Adris grupa.

Nagrade MIXX

Foto04_MIXX_Best in ShowMIXX nagrade su dodijeljene i u sljedećim kategorijama: Brand Awareness kampanja – Gentleman Jack’s Barber Shop, agencije Pepermint i 404 za brend Gentleman Jack; Direct Response and lead generation kampanja – “Vremenski trezor, agencija Bruketa&Žinić OM, MediaCom, Degordian, ZABA odjel  digitalno poslovanje, ZABA odjel za tržišne komunikacije za klijenta Zagrebačka banka; Cross-media integration kampanja – Najmanji album na svijetu, agencije Drap za klijenta Kraš; Branded content kampanjaBeck’speriment agencije Drap za klijenta Zagrebačka pivovara; Mobile (Phone/Tablet) kampanja – Zagreb Be There agencija Brlog, Bruketa&Žinić OM, Infinum za klijenta Turistička zajednica grada Zagreba; Social media kampanja – IKEA Hrvatska Social Media”, agencije Drap za klijenta IKEA Hrvatska; Website kampanjaPodravka – digitalna komunikacijska platforma” agencije web.burza za klijenta Podravka; Inovativna upotreba tehnologije“Čarobno zrcalo – interaktivna instalacija”, agencije Revolucija Dizajna za klijenta Ivanina kuća bajke – multimedijalni i interdisciplinarni centar za posjetitelje; Best media strategy – “BMW X1 sDrive”, agencije McCann Zagreb za klijenta Tomić&Co.

Nagrada IdejaXica

Na Danima komunikacija proglašeni su i pobjednici studentskog natječaja IdejaXica. Zadatak za studente je bio osmisliti marketinšku strategiju za koncept Bankarenje bez kravate Erste banke, a  nagradu su osvojili Ana Vonić, Marija Babić, Andrea Cvek i Andrej Kajganić studenti Visoke poslovne škole Zagreb i Ekonomskog fakulteta Zagreb za projekt “E-magazin i Bankar grad”.