Na Danima komunikacija dodijeljene Outward nagrade za kvalitetu i kreativnost u dizajnu plakata za vanjsko oglašavanje

Na ovogodišnjim Danima komunikacija, središnjem nacionalnom festivalu oglašavanja na kojem je sudjelovalo 1400 marketinških stručnjaka iz Hrvatske i regije dodijeljene su Outward nagrade za kvalitetu i kreativnost u dizajniranju plakata za vanjsko oglašavanje.

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Na ovogodišnjim Danima komunikacija, središnjem nacionalnom festivalu oglašavanja na kojem je sudjelovalo 1400 marketinških stručnjaka iz Hrvatske i regije dodijeljene su Outward nagrade za kvalitetu i kreativnost u dizajniranju plakata za vanjsko oglašavanje. Na ovogodišnje Outward natjecanje prijavilo se ukupno 79 radova u tri kategorije; Billboard (43 rada), City light (21 rad) te Megaboard (15 radova). U kategoriji City light nagradu je odnijela agencija Bruketa & Žinić OM za klijenta Teatar Exit s radom “Ići ili ne ići”; u kategoriji Megaboard nagradu je dobila agencija BBDO Zagreb za klijenta Zagrebačka pivovara s radom “Gajba” te u kategoriji Billboard za rad “Ako piješ, ne lijepi” nagradu je odnijela agencija McCann/Fahrenheit za klijenta Carlsberg Croatia.

U svrhu popularizacije vanjskog oglašavanja kao medija tvrtka Outdoor akzent pokrenula je 2000.godine Outward godišnju nagradu s ciljem da potakne i nagradi kvalitetu i kreativnost u dizajnu plakata. Nagrada se redovito dodijeljivala od 2000. godine pa sve do 2011. godine. Potom je nastupila stanka zbog čega se ovogodišnji natječaj odnosio na radove objavljene na oglasnim površinama tijekom 2012. i 2013. godine.

Odluku o dobitnicima ovogodišnje Outward nagrade donio je stručni žiri u sastavu: Sanja Milinović (T-HT), Krešimir Prosoli (REAL GRUPA), Luka Kuharić (KUHARIĆ MATOŠ), Zoran Kureljušić (PBZ), Ivana Radić Čavlina (BELUPO), Mario Blaić (DUKAT), Vanja Blumenšajn (SENOR), Joško Jureškin (PUBLICIS), Goran Božić (McCANN ERICKSON), na čelu s predsjednikom žirija Tinom Kerom (BBDO).

Žiri je ocjenjivao plakat, odnosno seriju plakata kao samostalno djelo, izdvojeno od ostalih segmenata oglasne kampanje. Pritom se ocjenjivala kvaliteta djela, inovativnost u pristupu, a osobito inovativnost u tretiranju specifičnosti vanjskog oglašavanja.