Objavljeno 38 finalista natjecanja Euro Effie Awards 2015

effieEACA (European Association of Communications Agencies) objavila je kako je od rekordnog broja prijava u prvom krugu žiriranja za Euro Effie 2015, the Gold Standard in Marketing Communications Effectiveness Awards, odabrano 38 kampanja. Odabrane kampanje prošle su u drugi, finalni krug prestižnog natjecanja EACA Effie Awards 2015 kojem je cilj prije svega nagraditi učinkovitost kampanja.

Finalisti su kampanje iz 23 agencije, iz 9 zemalja. Na vrhu popisa je Velika Britanija s 14 kampanja u finalu, a slijede Njemačka i Francuska s 9 i 4 kampanje. Ostale odabrane kampanje dolaze iz Danske, Italije, Slovenije, Španjolske, Švedske i Švicarske. Finaliste možete vidjeti OVDJE.

Pod predsjedanjem Josepa Hernandeza, višeg direktora komunikacijskog planiranja Mondelez Internationala, drugi krug žirija sastat će se 30. lipnja u Bruxellesu gdje će odlučivati o finalistima. Na temelju učinkovitosti kampanja (80%) i kreativnom radu (20%), žiri će donijeti odluku o ovogodišnjim pobjednicima Euro Effie Awards-a. Ukoliko se žiri jednoglasno složi, dodijelit će i Grand Prix za posebno impresivnu kampanju.
Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja biti će proglašeni 20. listopada 2015. u Bruxellesu.

Za sudjelovanje na dodjeli moći ćete se prijaviti od sredine srpnja na www.euro-effie.com. Svi pobjednici biti će objavljeni na istoj stranici 21. listopada ove godine.

Euro Effie organizira Europska udruga agencija za tržišno komuniciranje (EACA) u suradnji s Euronews, uz potporu pokrovitelja Bacardi-Martini, Europsko vijeće nakladnika, WARC, Adforum.com, Procter & Gamble, Nielsen, creativebrief i Viva Xpress Logistics.