Očitovanje o aferi Remorker

Zagreb, 20. studenog 2013. – Vezano uz aktualne medijske napise o aferi Remorker i njenom glavnom akteru Igoru Premilovcu, hrvatsku javnost i medije želimo obavijestiti o slijedećim činjenicama: Igor Premilovac bio je angažiran u funkciji tajnika HURA-e pred više od deset godina, u veljači 2001. U to vrijeme HURA-a je bila u samim začecima svojeg djelovanja, a Igor Premilovac bio je angažiran s ugovorom na pola radnog vremena. Angažman Igora Premilovca u HURA-i završen je u kolovozu 2004. Od tada do danas Igor Premilovac ni na koji način nije bio angažiran ni u jednom tijelu niti ni na jednom projektu HURA-e. Jednako tako, ni jedna od Premilovčevih agencija koje se spominju u aferi Remorker nikada nije bila članicom HURA-e.

U svjetlu više navedenih činjenica molimo predstavnike medija da HURA-u izostave iz budućih napisa o aferi Remorker, jer kao što je razvidno aktivnosti Igora Premilovca već cijelo desetljeće nisu vezane uz HURA-u i HURA nema uvid u njegove poslovne operacije nakon 2004. godine.

HURA kao interesno udruženje društava za tržišno komuniciranje promiče etičnost poslovanja subjekata oglašivačke i komunikacijske industrije i kao takva se ograđuje od svih neprofesionalnih, nemoralnih i nezakonskih radnji koje su provodile ili provode bilo kakvi pravni subjekti koji se nazivaju marketinškim, komunikacijskim ili oglašivačkim agencijama, a ustvari služe za postizanje partikularnih interesa organizacija ili pojedinaca i nemaju nikakve veze s marketinškom industrijom. HURA okuplja vodeće hrvatske marketinške agencije uz vrlo stroge kriterije članstva i glavni cilj nam je promocija strukovne etičnosti i izvrsnosti.