“Od arhitekture do doživljaja” – izložba povodom prvih 10 godina Brigade u Hrvatskom dizajnerskom društvu

U Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu u četvrtak 7. listopada otvara se izložba "Od arhitekture do doživljaja", kojom zagrebačka Brigada zaokružuje prvih 10 godina uspješnog poslovanja.

Umjesto klasičnog prikaza uspješnih i nagrađivanih projekata plakatima i projekcijama, Brigada je s posjetiteljima izložbe odlučila podijeliti doživljaj, jer je upravo stvaranje jedinstvenog prostornog doživljaja ono čemu teže u svom radu. Stoga će ovim povodom postojećem prostoru HDD-a dati potpuno novi izgled te, mijenjajući prostor posebnom vizualnom i zvučnom kulisom, stvarati multisenzoran doživljaj igrajući se zvukom i bojama.

Različitim materijalima i medijima želimo uvesti posjetitelje u naš svijet organiziranog kreativnog kaosa te nekonvencionalnim pristupom prikazati taj svijet što autentičnije. Ponosni smo što su u stvaranju ove jedinstvene izložbe sudjelovali i naši brojni bivši kolege, koji su također uvelike doprinijeli rastu i razvoju u proteklih deset godina, istaknuo je Damjan Geber, osnivač i direktor Brigade.

U interaktivnom dijelu posjetitelji će imati priliku i sudjelovati u stvaranju videopriče koja će upotpuniti ovu, po svemu, drugačiju izložbu.

Izložba će u Galeriji HDD-a u Boškovićevoj 18 u Zagrebu biti otvorena od 7. listopada do 21. listopada 2021.