Pokretači razgovora i akcija za bolju budućnost: Od tehnološkog napretka do kvalitetnijeg društva uz HEP

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

U Rovinju je konačno održano dugo iščekivano novo izdanje Dana komunikacija – a nakon tri duge godine mnoge su priče jedva čekale biti ispričane, iskustva podijeljena, a nove ideje kreirane. Na ovom netipičnom festivalu okupljena su vodeća lica svjetske, ali i domaće komunikacijske industrije te se mnogo raspravljalo o temama koje pokreću industriju i društvo.

Među najzanimljivijima svakako su bili paneli o Metaverseu i tome što on predstavlja za budućnost (digitalnoga) tržišta, ali i rasprava o tome što kompanije mogu učiniti kako bi bile inkluzivnije i bolje za svoje zaposlenike i društvo u cjelini. Ove zanimljive razgovore pokrenuo je HEP, dugogodišnji partner i prijatelj nacionalnoga festivala komunikacija. No HEP nije samo pokretač razgovora – iza ove tvrtke stoje brojne akcije koje gorljivo govore u prilog inzistiranju na kvaliteti u svim aspektima njihova rada.

HEP  i zajednica

Kad tvrtka ima tako velik utjecaj na društvo kao što ima Hrvatska elektroprivreda, i kad društvo na različite načine snažno utječe na poslovanje HEP-a, brojna su dodirna područja u kojima se mogu partnerski  provoditi projekti usmjereni na rast kvalitete života. Kao nacionalna kompanija,  Hrvatska elektroprivreda od svog je osnutka posebno usmjerena na podržavanje hrvatske kulture, sporta i baštine, ali i na podizanje kvalitete života u zajednici.

Od donacija za razminiranje do poticanja izvrsnosti u obrazovanju

Gotovo puno desetljeće HEP kroz program Svjetlo na zajedničkom putu podupire djelovanje udruga, ustanova i organizacija civilnog društva, ukupno njih više od 3000, od kojih je više od pola humanitarnog karaktera i namijenjenih mladima.

Kao najveći pojedinačni donator za humanitarno razminiranje u Hrvatskoj, HEP je od 1998. godine uložio i donirao više od 75 milijuna kuna u program razminiranja minski zagađenih površina iz Domovinskog rata.

Kao baštinik izuma Nikole Tesle, Hrvatska elektroprivreda snažno podupire promociju ostavštine našeg velikog znanstvenika poticanjem izvrsnosti mladih u STEM području.

Već 25 godina HEP  dodjelom nagrade Imam žicu!, koju je do danas primilo 818 učenika, prepoznaje i nagrađuje najbolje osnovnoškolce i srednjoškolce na državnim natjecanjima u  matematici, fizici i elektrotehnici.

HEP je 2015. godine pokrenuo nacionalnu akciju Za naše male genijalce, kroz koju je do danas donirao ukupno 550 novih računala za 164 osnovne škole diljem Hrvatske. Kroz projekt ZelEn, HEP poboljšava energetsku učinkovitost i kvalitetu boravka djece u vrtićima i školama.

Također, na temelju potpisanih sporazuma HEP surađuje s više hrvatskih visokoobrazovnih institucija,  dok je u posljednjih desetak godina stipendirao više od stotinu redovnih studenata.

Od promicanja hrvatske kulture do podrške hrvatskom sportu i humanitarnom radu

Hrvatska elektroprivreda je već tradicionalni pokrovitelj hrvatske kulture i sporta, prateći više nacionalnih sportskih saveza i reprezentacija, ali i podržavajući održavanje niza kulturnih događanja u Hrvatskoj.

HEP posebnu pozornost pridaje sudjelovanju u humanitarnim projektima koji su usmjereni pomoći najpotrebitijima, kao i projektima koji su usmjereni povećanju kvalitete zdravstvene skrbi.

HEP je svoju ulogu filantropa koji daje poticaj jačanju vrijednosti općeg dobra postojano gradio. Zbog toga će zasigurno i u budućnosti biti jedan od predvodnika poslovanja koje je odgovorno prema zajednici u kojoj djeluje.