Pridružite se KIKI konferenciji i radionici “Pop-up Ilica” HNDP-a

I dok će se konferencija održati u sklopu zagrebačkog Tjedna dizajna, radionica je dio programa multidisciplinarnog projekta pod nazivom Projekt Ilica/Readymade Ilica.

Tijekom Tjedna dizajna Zagreb, u Laubi, Food Hub kupoli i Beefeater autobusu, 11. i 12. svibnja održat će se 3. KIKI konferencija. Konferencija kulturno kreativnih industrija okuplja, potiče i povezuje državne institucije, gospodarstvenike, akademsku zajednicu, civilni sektor i građane, kako bi predstavili aktualne teme, istaknuli primjere uspješne prakse, razmijenili iskustva, ojačali suradnju te razvili nove projektne ideje.

Ovogodišnja tema “Društveni&Kreativni” ugostit će tridesetak posebnih gostiju u formatima strukturirane razmjene znanja, networking sesije, keynote predavanja i diskusije, izlaganja primjera dobre prakse, otvorene diskusije i participativne radionice, s ciljem poticanja društvenog inoviranja u KKI industrijama. Među njima su i međunarodni predstavnici Social Innovation Community (SIC) projekta, pa će se dio programa izvoditi i na engleskom jeziku.

Sudjelovanje na KIKI konferenciji je besplatno uz obavezno preuzimanje odgovarajućih ulaznica putem Entrio sustava do 8. svibnja, a broj sudionika je ograničen.

Svi zaljubljenici u Ilicu koji posjeduju kreativan, strateški, društveni ili aktivistički um pozvani su pridružiti se radionici izrade idejnog rješenja modela upravljanja disfunkcionalnim i neiskorištenim prostorima.  U fokusu interesa bit će ulični prostori u privatnom i javnom vlasništvu na potezu Britanac-Tuđmanac koje će se strateški promatrati kao umreženu funkcionalnu cjelinu i imaginirati kao svojevrsni poligon za katalizaciju, inkubiranje i testiranje novih kulturnih, umjetničkih i kreativnih projekata, usluga i proizvoda.

Inicijalno postavljen smjer razvoja ideje baziran je na tzv. pop-up korištenju prostora, a sudionici će zajedno promišljati na koji način kvalitetno uspostaviti procese povezivanja, dodjeljivanja i korištenja prostora te kako motivirati relevantne dionike da se uključe i podrže razvoj i provedbu. Tendencija je osmišljeni model predstaviti nadležnim institucijama s ciljem pilotiranja, evaluacije i usavršavanja te u konačnici permanentne uspostave i repliciranja u sličnim situacijama u drugim gradovima.

Radionica će se održati u subotu, 6. svibnja, od 15 do 19 sati u staroj tvornici zatvarača MEGA (Ilica 69, objekt u dvorištu) u blizini Britanskog trga.

Radionicu vode Mirna Karzen i Stella Kalac (SIC) i Matija Raos i Marija Raos Fitzhugh (HDNP).

Zbog ograničenog broja sudionika prijava na radionicu je obavezna, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca najkasnije do ponedjeljka 1. svibnja.

Više informacija o događanjima pronađite na: www.facebook.com/3. KIKI konferencija i www.facebook.com/PopUpIlica.