Reklamna agencija Imago slavi dvadeset!

Reklamna agencija Imago proslavila je prije nekoliko dana svoj 20. rođendan.

Reklamna agencija Imago proslavila je prije nekoliko dana svoj 20. rođendan. Osnovana 11. studenog 1992. godine, odonda svojim djelovanjem u području kreativne tržišne komunikacije u Hrvatskoj niže uspjehe i gradi uspješnu, dugotrajnu karijeru.

Zanimljiva priča o skromnim počecima ove agencije ovih se dana može pročitati na www.imago.hr: Damir Ciglar, direktor Imaga i predsjednik HURA-e, u trenutku kada je registracija agencije bila konačno dovršena boravio je u Ljubljani, bio u pozamašnim pozajmicama sa još pozamašnijim kamatama, „s jakim vezama s Hrvatskom u vidu prijetnji od bivšeg partnera i nelegalno podignute kaznene prijave” te imao želju da promijeni svijet.

20 godina kasnije, Imago se može pohvaliti sa mnogo nagrađenih radova, dugogodišnjih suradnji sa hrvatskim klijentima te realizacijama međunarodnih kampanji. U razgovoru sa Media Marketingom, Damir Ciglar smatra kako su najveće i najprepoznatljivije vrijednosti Imaga izgradnja prepoznatljive ‘imagovske’ estetike te orijentacija prema inovativnosti – jer kako kaže, “nema kreativnosti bez inovativnosti!”

Govoreći o ambicijama za godine koje su tek pred Imagom, postavljeni su visoki ciljevi za koje vjerujemo da bi trebali biti težnja svake agencije koja na tržištu želi ostaviti (dugo)trajan trag: “Prilično sam uvjeren da je Imagov ‘top of mind’ kod marketinških profesionalaca u Hrvatskoj vrlo visok! Ambicije se nisu mijenjale s vremenom, još uvijek želim kreirati stvari koje će me uzbuditi i privući pažnju onih kojima su namjenjene, da se igram i pri tome uživam. Jako je sexy kada nešto velite (marketinški), a milijuni vas (po)slušaju! A htio bih da me u budućnosti (po)sluša još više milijuna slušatelja, samo to. Uz to da promijenim svijet, ili barem svijet oglašavanja. (Nikad nisam smatrao da je skromnost vrlina).”

Imagu stoga želimo da ovogodišnji rođendan bude sretan – i jedan od još mnogih!

Više informacija o Imagu te o razvoju agencije i njenim radovima možete pronaći na slijedećoj lokaciji: http://www.imago.hr/timeline/#1