Slavimir Stojanović – dobitnik UEPS-ove nagrade za životno djelo

Na sinoćnjoj svečanosti u hotelu Radisson Blu, u prisustvu velikog broja profesionalaca iz područja tržišnog komuniciranja, uručeno je tradicionalno priznanje Udruženja za tržišne komunikacije - Nagrada za životno djelo.

Na prijedlog UEPS-ovog Kluba laureata, kojeg čine svi dobitnici ove prestižne nagrade, priznanje se dodjeljuje za ukupan stvaralački opus i doprinos unaprjeđenju struke, a uručeno je Slavimiru Stojanoviću. Riječ je o poznatom dizajneru, jednom od onih koji “s malo poteza kažu mnogo”  i  čija su djela “vrhunske poruke bez riječi”, stoji u obrazloženju.

Uz nagradu za životno djelo, na svečanosti su uručena priznanja Young Lions Srbija u kategoriji Print, a koja su pripala kreativnom tandemu Katarina Zaharijev i Milica Radović iz agencije Leo Burnett.

Dobitnice priznanja Young Lions Srbija zahvalile su na mogućnosti da iskažu svoje kreativne potencijale, a novi UEPS-ov laureat Slavimir Stojanović u svom obraćanju kroz retrospektivu vlastitih profesionalnih aktivnosti, spomenuo je mnoga imena i ličnosti koje su utjecale na njegov stvaralački rad.