Tri člana žirija iz Hrvatske na Euro Effies 2018.

Euro Effies godišnje je natjecanje koje nagrađuje najbolje međunarodne komercijalne komunikacijske kampanje u Europi, a ove godine u žiriju će biti tri hrvatska predstavnika.

Europsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (EACA) objavilo je imena članova žirija koji će odlučivati o dobitnicima nagrada Euro Effie 2018. godine. Na čelu žirija je Adrian Farina, Senior Vice President u marketingu Visa Europe, a pridružila su mu se i tri predstavnika iz Hrvatske: Nina Pentek, direktorica marketinga u Erste banciFilip Rabuzin, direktor marketinga u kompaniji HEINEKEN Hrvatska Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti potrošača Zagrebačke Pivovare.

Euro Effies je godišnje natjecanje koje nagrađuje najbolje međunarodne komercijalne komunikacijske kampanje u Europi. Uz to, Euro Effies je priznanje partnerstvu klijenta i agencije, kao i simbol dokazane učinkovitosti oglašavanja.

Žiri natjecanja sastavljen je od profesionalaca, kako iz agencija tako i sa strane klijenata, i to iz 20 europskih zemalja. Njihovo iskustvo, znanje i stručnost doprinijet će u izboru najboljih kampanja. U periodu od 4. do 15. lipnja žiri će odlučivati o finalistima za drugi krug koji će se održati 28. lipnja. Žiri uzima u obzir širi raspon kvaliteta svake kampanje kako bi utvrdili koje kampanje zaslužuju ući u drugi krug i potencijalno osvojiti nagradu. Kvalitete su raspodijeljene u četiri kategorije: Strateški izazov, Kreativna strategija, Oživljavanje ideje te Učinkovitost.

Predsjednik žirija Adrian Farina izjavio je: Počašćen sam biti na čelu ovogodišnjeg Euro Effiesa. Smatram da je nagrada učinkovitosti najvažnije dostignuće kojem jedna marketinška kampanja može težiti”.