UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2022: Zajedno za mentalno zdravlje djece i mladih

Procjenjuje se da u Hrvatskoj više od 44.000 adolescenata u dobi 10 do 19 godina ima problema s mentalnim zdravljem. Prepuštenost samima sebi, povlačenje u sebe te stigma i mitovi o mentalnom zdravlju samo su neki od problema mladih koji umanjuju mogućnosti da će potražiti ili dobiti pomoć.

Priključite se UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2022. i budite dio rješenja jer osigurati podršku mentalnom zdravlju djece u školama je važno!

Mliječna staza 2022. odvijat će se na tisućama staza diljem Hrvatske tijekom 10 dana, od 9. do 18. rujna putem mobilne aplikacije AtlasGo. Za sudjelovanje u utrci dovoljno je pokrenuti mobilnu aplikaciju kad god želite i gdje želite i trčanjem, hodanjem, vožnjom na biciklu ili rolanjem, vrijeme za svoje zdravlje pretvoriti u podršku mentalnom zdravlju djece i mladih!

Sredstvima prikupljenim kroz Mliječnu stazu UNICEF će podržati provedbu programa podrške za mentalno zdravlje djece i mladih u školama PoMoZi Da, koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Prijavite se još danas na službenoj stranici www.mlijecnastaza.hr.

Želite li postati sponzor Mliječne staze ili prijaviti svoj korporativni tim, javite se na [email protected] ili na 01 409 58 51.