Vlatka Leskovar imenovana kreativnom direktoricom Brigade

Nakon dvije godine rada u agenciji Brigada na poziciji produkt dizajnerice, Vlatka Leskovar imenovana je kreativnom direktoricom.

Poslovnice Croatia osiguranja i Addiko Bank expressa te njihova standardizacija, AlpStories trgovina, uredi tvrtki Infinum i Booking.com, samo su neki od projekata agencije na čijem je dizajnu namještaja, kao dijelu integriranog prostornog koncepta Leskovar sudjelovala. Dizajnirala je i stolice Umamice, danas samostalan proizvod Brigade, a nastale tijekom projektiranja restorana Umami čiju je svu unikatnu opremu kreirala u suradnji s timom.

“Iako je moja specijalizacija produkt dizajn, ono što me inspirira u Brigadi jest integrirani pristup prostoru, gdje sam dio većeg tima stručnjaka različitih ekspertiza, od prodaje i marketinga, do arhitekture, koji rade na rješavanju nekih naručiteljevih problema, i gdje točno znamo zašto smo postavili neku strategiju na kojoj se temelji dizajn, i koje time ciljeve želimo postići”, kazala je Leskovar.

Magistrirala je industrijski dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu gdje je nagrađena Godišnjom nagradom za diplomski rad.

Foto: Marija Gašparović