Vraća se BalCannes, veliko regionalno natjecanje kreativnosti – i to na Dane komunikacija!

U punom su jeku pripreme za novo izdanje BalCannesa – nakon što je deset godina ujedinjavao naša tržišta, sada im ponovno otvara svoja vrata, i to pod reflektorima Dana komunikacija!

Niz godina lavovi BalCannesa ukrašavali su kapije najkvalitetnijih agencija s ovih prostora, a revija kreativnosti pritom je okupila 150 agencija sa stotinama i stotinama komunikacijskih projekata koje su ocjenjivali deseci cijenjenih članova žirija. Nakon dvogodišnje pauze, vrijeme je za zaokret, novu stvaralačku energiju i za ponovni susret regije – na Danima komunikacija, koji će se u travnju 2023. održati u Rovinju.

Najbolji kreativci dobit će priliku izaći pod svjetla reflektora glavne pozornice ovoga festivala koji nosi dvostruku nominaciju britanskoga Association Excellence Awardsa za jedan od najboljih evenata na svijetu – te će BalCannes, koji je oduvijek slavio komunikacijske uspjehe uz dašak šarenila, humora, ali i velikoga srca prijaviteljskih projekata, i u novoj natjecateljskoj sezoni biti savršena prilika da vam ono što mislite o sebi potvrdi regija.

Davor Bruketa, član Organizacijskoga odbora festivala i jedan od idejnih pokretača ovoga natjecanja, poručio je: Ovo je jedinstvena prilika agencijama iz regije da pokažu svoje projekte klijentima. Na BalCannesu možeš pokazati nekom s kim još nisi radio ono što radiš najbolje.

Novi će koncept obilježiti komunikacijsku scenu

Pozivaju se komunikatori iz malih i velikih agencija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije koji sa svojim klijentima pomiču granice da se pridruže velikom slavlju kreativnosti – prijave se otvaraju 25. kolovoza, kada će biti predstavljen novi pravilnik natjecanja, otkrivene kategorije i važne novosti kojima će BalCannes definirati regionalnu industriju. Kvalifikacijski period natjecanja, s obzirom na dvogodišnju pauzu, obuhvatit će sve one izvrsne projekte realizirane tijekom posljednje dvije godine – od 20. kolovoza 2020. do 20. studenog 2022!

Nova kategorizacija i vrijedne nagrade

Najboljima će – s obzirom na niz kategorija poslovnoga djelovanja u kojima će se natjecati – biti uručene zlatne, srebrne i brončane statue, a precizna će kategorizacija svima omogućiti da okušaju svoje snage na velikoj sceni tržišnih komunikacija i istaknu svoju izvrsnost. Vrhunac natjecanja bit će dodjela BalCannes Grand Prixa za najuspješniji projekt, kao i nagrade za najbolju agenciju i najboljega klijenta BalCannesa.

Jedinstven način ocjenjivanja

BalCannes ostaje jedinstven u ovom dijelu svijeta po konceptu ocjenjivanja: najkvalitetniji regionalni stručnjaci u redovima oglašivača, agencijaša i strukovnih medija još će se jednom okupiti u tri skupine žirija i odabrati najbolje među projektima, omogućivši pritom prijaviteljima vrijedne povratne informacije iz različitih tržišnih perspektiva.

Balkanski duh i dalje je postojan

Ovo nije obična nagrada: BalCannes na vidjelo izvlači najbolje kako među etabliranim agencijama tako i onima koje se tek probijaju na kreativnoj sceni. Osim što slavi jedinstven duh ovih prostora, on je najbolji dokaz neponovljive kreativnosti i originalnosti koja izlazi iz okvira, ponekada s obzirom na uvjete na tržištu – a najčešće unatoč njima.

Detaljne informacije i sve novosti o natjecanju bit će dostupne uskoro na službenim stranicama www.danikomunikacija.com.