Weekend Media Festival predstavlja najnovije tehnologije

Ovogodišnji Weekend Media Festival neće biti samo mjesto predstavljanja zanimljivih govornika i gostiju, već i platforma za predstavljanja najnovijih ideja. Jedna od takvih je i revolucionarna tehnologija „blockchain“ o kojoj će govoriti zanimljivi panel koji ujedno predstavlja bitnu okosnicu festivala.

Riječ je o tehnologiji koja iza sebe krije univerzalnu internetsku valutu „bitcoin“, a koja omogućuje pristup dokumentima u bilo kojem trenutku, bilo gdje i u potpunosti besplatno. U blockchain mrežu može se uključiti bilo tko s osobnim računalom ili male grupe poznatih entiteta koje odluče sudjelovati. Blockchain mehanizam ne poznaje granice, pa sudionici mogu nesmetano komunicirati jedni s drugima. Takva vrsta tehnologije omogućuje siguran i transparentan način praćenja vlasništva, ubrzava transakcije te smanjuje rizik od prevara, a u nju ulaže top 40 financijskih institucija.

Više o samoj tehnologiji i njenim mogućnostima otkrit će panel Weekend Media Festivala koji u razdoblju od 22. do 25. rujna u Rovinj dovodi više od 120 govornika i oko 4000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca.

U okviru poznatog festivala ponovno će se održati BalCannes, revija najboljih projekata regionalne reklamne industrije. BalCannes se održava petu godinu, a ove godine 25 najboljih projekata iz šest zemalja regije odabrat će žiri sastavljen od oglašivača. Prijavom svojih radova agencije konkuriraju za posebnu nagradu BalCannesa, nagradu za najbolju agenciju te nagradu za najbolji projekt, a koje se ove godine dodjeljuju po prvi put.

Prijave za BalCannes otvorene su za sve zainteresirane agencije sve do 9. rujna, a više možete potražiti na www.balcannes.com.