Wiko Mobile, najbrže rastući brend pametnih telefona u Europi, novi je regionalni klijent agencije Grey!

Wiko Mobile, francuska tvrtka za proizvodnju pametnih telefona, novi je regionalni klijent agencije Grey.

Wiko_GreyWiko Mobile, francuska tvrtka za proizvodnju pametnih telefona, novi je regionalni klijent agencije Grey. Wiko mobilni telefoni dostupni su u 30 zemalja, a njihova popularnost raste diljem svijeta: ove je godine tvrtka svoje poslovanje proširila i na Adriatic regiju – Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju. Grey Adriatics bit će zadužen za digitalne i PR aktivnosti tvrtke Wiko Mobile u ove tri zemlje, odnosno Greyevi uredi u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani.

Tvrtka Wiko od pozvanih je agencija tražila strateško-kreativna rješenja digitalnih i PR aktivnosti za pozicioniranje brenda na ovim tržištima. “Ono što se posebno ističe su inovativna digitalna rješenja za ciljanu publiku po kojima će brend biti prepoznat u regiji. Greyev pomak iz mobile first u mobile only način razmišljanja pomoći će ostvariti ciljeve zacrtane za naredno poslovno razdoblje”, ističe Nikola Bubanj, izvršni direktor Grey Adriatics.

Wiko Mobile u Francuskoj ima tržišni udjel od 18%, a u Portugalu i Italiji nalazi se među prva 3 brenda s aspekta ukupne prodaje, bez operatera. Wiko pametni telefoni odlikuju se jedinstvenim i cool dizajnom, inovativnom tehnologijom i prihvatljivim cijenama.

Grey Zagreb nedavno je u svoje redove doveo Veljka Golubovića, jednoga od najnagrađivanijih kreativaca u regiji, dobitnika osam lavova iz Cannesa. Grey Zagreb kreirao je hub usluga koje odgovaraju na sve zahtjeve klijenata, inspirirane su rezultatima i mjerljivim učincima. Osim strateškog planiranja i digitalnih kampanja, novim akvizicijama unutar ljudskih potencijala Grey svoje poslovanje širi na result-driven digitalna rješenja: digitalni razvoj proizvoda, ecommerce tehnologiju, web development, social i content strategiju, analitiku i optimizaciju.