Young Lions Croatia mlade kreativce vodi u Cannes, a ovi će stručnjaci odabrati pobjednički projekt

Uz predsjednika žirija Igora Mladinovića, još osam stručnjaka komunikacijske industrije i jedan tajni član odabrat će najbolje projekte natjecanja Young Lions Croatia u pet kategorija – Design, Digital, Media, Print i PR – a prijave su otvorene do 25. veljače 2022.

Natjecanje Young Lions Croatia uz partnera E.ON Hrvatska još jednom pruža priliku mladim profesionalcima do 31 godine da se, odvojeni od svojih kolega, bore za titulu najboljih u Hrvatskoj. Najbolji tim imat će čast Hrvatsku predstaviti na online natjecanju Cannes Young Lions, a potom iskusiti nevjerojatnu energiju kanskog festivala Cannes Lions. Kako bi se osiguralo da se u svim natjecateljskim kategorijama prepoznaju najkvalitetnije prijave, žiri i ove godine čini niz stručnjaka iz raznolikih područja komunikacijske industrije.

Predsjednik je ovogodišnjeg žirija Igor Mladinović (Imago Ogilvy), a uz njega žiri čine Dražen Bračić (Ascanius Media Croatia), Sandra Koroljević (E.ON Hrvatska), Ana Petričić Gojanović (Priredba Studio), Lucija Potočnik (Degordian), Vladimir Preselj (Millenium promocija), Vjeko Srednoselec (Dentsu), Marko Šesnić (Studio Šesnić&Turković), Jurica Vuković (EuroART 93) te tajni član, tj. predstavnik klijenta – neprofitne organizacije – koji će se predstaviti natjecateljima prilikom samog početka natjecanja.

Dinamični je tijek natjecanja već svima poznat: domaćin će natjecanja biti Zagrebački inovacijski centar (ZICER), a nakon okupljanja i predstavljanja briefa svi spremni na lavovski posao naći će se u komunikacijskoj divljini, iz koje u timu od dvoje moraju izaći unutar 24 sata s kreativnim rješenjem za klijenta, pri čemu im pomoć u vidu kreativnih materijala nudi i kreativni partner natjecanja Shutterstock, koji natjecateljima otvara svoju bazu.

Upravo humanitarni karakter natjecanja – kreirana se kreativna rješenja bez naknade ustupaju neprofitnoj humanitarnoj organizaciji ili organizaciji civilnog društva – potiče dodatnu motivaciju za izvrsnost, a na pozitivnu lokalnu promjenu ukazuje i činjenica da je riječ o domaćem klijentu, koji do samoga početka natjecanja ostaje u tajnosti, što samo dodatno pojačava uzbuđenje.

Ako ste spremni na izazov koji vam može unaprijediti karijeru i promijeniti život, vaša priča počinje upravo ovdje – na natjecanju Young Lions Croatia. Sve detalje provjerite na službenoj stranici natjecanja i sa svojim se kreativnim partnerom ili partnericom prijavite do 25. veljače 2022.