Zvijezda proslavila 100 godina

Omiljeni i neizostavni proizvodi svakog kućanstva, zasigurno su Zvijezdini. Povodom 100. obljetnice postojanja ove legendarne domaće kompanije, agencija za odnose s javnošću Komunikacijski laboratorij organizirala dva događanja kojima je označen taj okrugli broj.

food-truck-2Veliku obljetnicu i prvo stoljeće okusa uz omiljene proizvode izrasle iz srca suncokreta Zvijezda je proslavila na rođendanskom slavlju nazvanom „Zvijezde u gradu“ na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Organizirana je humanitarna akcija kojoj su se brojni građani rado odazvali. Na Trgu su brojna poznata lica prodavala suncokrete, cvijeće iz čijih srca rastu Zvijezdini proizvodi, a sav prihod od prodaje Zvijezda je donirala Udruzi za sindrom Down – Zagreb.

Nakon svega par dana, proslava je nastavljena u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti otvorenjem izložbe „100 godina okusa“. Izložba je  pratila kako se mijenjala ambalaža Zvijezdinih brendova i omogućila šetnju kroz povijest prikazujući prve reklame za margarin koji kolače čini neodoljivima još od 1956. godine kada je prvi put predstavljen domaćem tržištu. Izložena je i prva tuba Zvijezdine majoneze u kojoj uživamo od 1959. godine, a ljubitelji umjetnosti i okusa Zvijezdinih proizvoda sa zanimanjem su pogledali i radove pokojnog akademika Zvonimira Faista koji je potpisao dizajn svih postera i ambalaže Zvijezdinih brendova – margarina, majoneze i ulja u razdoblju od 1955. do 1996. godine. Izložba je bila besplatna i otvorena za javnost tjedan dana.

Uz domaćine, predsjednika uprave Zvijezde Gorana Pajnića i Antu Todorića, dopredsjednika koncerna Agrokor, prvih 100 godina uspješne poslovne priče sa Zvijezdom su proslavili sadašnji i bivši zaposlenici kompanije, poslovni partneri, prijatelji i mediji.

Komunikacijski laboratorij je nezavisna regionalna agencija za tržišno komuniciranje, odnose s javnošću, upravljanje digitalnom komunikacijom i organizaciju događaja. Osnovana je 2004. godine pod imenom Abrakadabra integrirane komunikacije i u potpunom je domaćem vlasništvu. Agencija pruža komunikacijsku potporu svojim klijentima iz dva regionalna ureda, Zagreba I Beograda. Agencija je član brojnih strukovnih udruga u zemljii u svijetu, poput međunarodne mreženezavisnih agencija Novum Worldwide, strukovne udruge koja okuplja djelatnike iz područja odnosa s javnošću HUOJ te Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA).