Effie se pridružuje LIONS kompanijama — uključujući Cannes Lions, WARC i Contagious

Globalni standard u učinkovitosti marketinga – Effie – pridružuje se Ascentialovoj LIONS kompaniji kako bi pojačao ponudu za marketing i kreativne industrije.

Ascential, specijalizirana tvrtka za organizaciju evenata i savjetovanje, čiji su dio i poznati (Cannes) LIONS festival, WARC te Contagious, sklopila je sporazum o akviziciji Effija, čime će on postati dio Ascentialove LIONS kompanije, koja zagovara kreativni marketing koji potiče rast i učinkovitost naše industrije.

Iz Ascentiala najavljuju da bi ovo trebalo unaprijediti sve postojeće programe jer će osigurati dovoljno resursa za razvoj, a i činjenicu da će Effie od sada imati važnu ulogu na festivalu Cannes Lions. Misija će im biti, kako kažu, pružiti marketinškim liderima podatke koji su im potrebni kako bi zagovarali ulaganje u kreativni marketing koji je pritom efikasan i potiče rast poslovanja.

Ovo je važan razvoj situacije koji će uvelike utjecati i na kreativnu industriju u Hrvatskoj, a Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA!) nastavlja ispunjavati svoju dvojnu dugogodišnju ulogu službenog partnera festivala Cannes Lions i predstavnika za Hrvatsku, kao i ulogu nositelja licence za Effie Awards. HURA ovo natjecanje organizira već petnaest godina čime izravno utječe na standardizaciju tržišta i potiče stvaranje efikasnih kampanja.

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

Dunja Ivana Ballon, izvršna direktorica HURA-e, IAB-a Croatia i festivala Dani komunikacija, kratko je podijelila svoje viđenje budućnosti kreativnosti u Hrvatskoj: S obzirom da su LIONS i Effie dva najmoćnija benchmarka za kreativnost i marketinšku efikasnost u čitavom svijetu, a da je u Hrvatskoj za oba već dugi niz godina ekskluzivni službeni zastupnik HURA, očekujemo da će ova promjena pozitivno utjecati na industriju u globalu i kod nas.

Ovu će transakciju još morati potvrditi regulatorna tijela u saveznoj državi New York krajem 2024. godine, a nakon odobrenja regulatornih tijela, neprofitnu organizaciju Effie Worldwide, Inc. Ascential planira pretvoriti u novu globalnu zakladu The Effie LIONS Foundation, Inc. koja će biti posvećena obrazovanju sljedeće generacije talenata i ponudit će edukaciju svim studentima marketinga.

Službeno priopćenje možete pronaći na poveznici, a više informacija o Effie Awards Croatia pročitajte na službenim stranicama.