Addiko banka uz potporu agencije Bruketa&Žinić&Grey osmislila prvu u potpunosti digitalnu poslovnicu

Addiko banka nedavno je predstavila Addiko Virtualnu poslovnicu, prvu digitalnu poslovnicu u Hrvatskoj koja klijentima svih banaka omogućava u potpunosti digitalan kreditni proces te proces otvaranja tekućeg računa.

Za ove usluge tako više nije potrebno dolaziti u fizičku poslovnicu. Strateško i dizajnersko vođenje digitalne transformacije, odnosno transformacije fizičke u digitalnu poslovnicu, zajedno s timom Addiko banke vodio je tim iz Bruketa&Žinić&Grey, agencije s kojom banka na svih pet tržišta surađuje od rebrandinga. Za vrijeme trajanja projekta, agencijski se specijalist za digitalnu transformaciju čak preselio u urede Addiko banke.

U Addiko Virtualnoj poslovnici korisnici mogu aplicirati za Addiko Blic kredit u iznosu od 10.000 do 40.000 kuna i s rokom oplate od 3 do 5 godina, te otvoriti tekući račun. Cijeli proces je od početka do kraja, od prijave, preko ispunjavanja dokumentacije, do odobrenja i elektronskog potpisa u potpunosti online. Sve što podnositelj zahtjeva za Addiko Blic kredit treba jest osobna iskaznica, mobilni telefon, tablet ili osobno računalo s kvalitetnom kamerom te token za ulazak u aplikaciju internetskog bankarstva matične banke.

“Kada govorimo o modernom, zapravo zamišljamo digitalno, praktično i intuitivno rješenje. Addiko Virtualna poslovnica je sve to u jednom i uz to još u atraktivnom paketu s funkcionalnostima i pogodnostima za klijente koje nitko drugi u Hrvatskoj nema i zato je ona budućnost bankarstva”, izjavila je Maja Čulig, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Addiko Grupe.

“Smisao digitalne poslovnice je korisnicima pružiti dodanu vrijednost, a u ovom slučaju, to je ušteda vremena u odnosu na odlazak u fizičku poslovnicu. Nakon inicijalnog prijedloga kojeg je dala tvrtka 360provideo.hr, napravili smo istraživanje na temelju kojeg smo definirali kako cjelokupno digitalno bankarsko iskustvo učiniti boljim za korisnike, bez obzira na uređaj kojeg koriste. Napravili smo strategiju kako to provesti, vodili proces, bili zaduženi za UX dizajn te 2D dizajn izbornika, forme polja i korisničkog iskustva i sve to u uskoj i dobroj suradnji s timom Addiko banke”, izjavio je Dario Drmač, specijalist za digitalnu transformaciju i e-trgovinu iz agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Podnositelj kreditnog zahtjeva tako može iz udobnosti svog doma sam unijeti podatke koji su potrebni za obradu kreditnog zahtjeva, nakon čega u razgovoru s agentom kontakt centra koji traje par minuta slijedi video identifikacija. Tada podnositelj dobiva individualni certifikat s jedinstvenim PIN-om i jednokratnom lozinkom, sam tada odabire željeni iznos i rok otplate, a za kraj u slučaju zadovoljavanja uvjeta i odobrenja kredita dobiva Ugovor i svu dokumentaciju koju potpisuje digitalno, te u samo nekoliko klikova dolazi do kredita.

Maja Čulig, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Addiko Grupe i Ivanka Mabić Gagić, direktorica međunarodnog poslovanja agencije Bruketa&Žinić&Grey; fotograf Domagoj Kunić