Agencija Abeceda komunikacije dobitnica ovogodišnje prestižne nagrade IPRA Golden World Awards 2021

Kampanjom "Kad sigurno voziš, sigurno stižeš" osvojila je najvažniju svjetsku komunikacijsku nagradu IPRA Golden World Awards 2021., u kategoriji Country, region and city.

Agencija Abeceda komunikacije osvojila je IPRA Golden World Awards 2021. u kategoriji  Country, region and city, najprestižniju i najvažniju nagradu koju dodjeljuje IPRA (International Public Relations Association) za kampanju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Kad sigurno voziš, sigurno stižeš.

Primiti ovako veliku nagradu prije svega je iznimna čast, ali i potvrda da stvarno radimo dobar posao sa svrhom. Htjeli smo napraviti kampanju koja bi dirnula i one najhrabrije, najstaloženije i najčvršće osobe. Imali smo sreću da smo surađivali s klijentom koji je bio potpuno otvoren prema novim idejama i načinima komunikacije. Vjerujemo da je upravo to prepoznao i IPRA-in žiri i da smo iz tog razloga i dobili ovu važnu nagradu, izjavila je Marina Bolanča, CEO Abeceda komunikacije.

Emotivna, snažna i poučna kampanja Kad sigurno voziš, sigurno stižeš već je nagrađena ovogodišnjim HUOJ Grand PRixom prema ocjeni domaćeg žirija u kategoriji Grand PRix za odnose s javnošću u tijelima državne vlasti Republike Hrvatske, dok je, prema ocjeni međunarodnog žirija, osvojila drugo mjesto u kategoriji društveno odgovornog poslovanja. Osim brojnim priznanjima, uspješnost ove kampanje može se mjeriti i konkretnim i važnijim rezultatom – prometne nesreće s ukupno nastradalima smanjile su se za 31% , od čega su se nesreće sa smrtnim ishodima smanjile za 50%, a s ozlijeđenima 30,2%.

IPRA (International Public Relations Association), Međunarodno udruženje za odnose s javnošću, vodeća je globalna mreža stručnjaka za odnose s javnošću. IPRA Golden World Awards za izvrsnost u odnosima s javnošću, osnovana 1990. godine te svake godine slavi izvanredna postignuća globalnih komunikacijskih profesionalaca.

IPRA Golden Awards  for Excellence svake se godine dodjeljuju profesionalcima u odnosima s javnošću za projekte koji se ističu originalnošću, relevantnošću, postavljenim ciljevima, kreativnosti i vidljivošću postignutih rezultata.

Abeceda komunikacije agencija je za komunikacijski konzalting koja posluje od 2012. godine, članica je Global Comm-a donoseći globalnu ekspertizu s primjenom na lokalnim tržištima Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.