Agenciji McCann Worldgroup pripala titula agencije godine te nagrada Grand Prix natjecanja Effie Europe

Dodijeljene su nagrade Effie Europe, a u konkurenciji najefikasnijih projekata Europe svoje je mjesto našao i projekt OŠ I EFFIE STAVIT U NOS? hrvatske agencije Utorak.

Dobitnici nagrada ovogodišnjeg izdanja Effie Awards Europe objavljeni su u Bruxellesu 5. prosinca 2023. godine. Nagrada Grand Effie pripala je agenciji McCann Worldgroup, kao i nagrada agencije godine.

Hrvatska agencija Utorak. Biro za propagandu., nakon osvojenog Grand Prixa na hrvatskom izdanju natjecanja, iz Belgije je donijela i broncu za svoj projekt OŠ I EFFIE STAVIT U NOS? u kategoriji Health & Wellness.

Više od 140 stručnjaka komunikacijske industrije iz više od 20 država Europe zahvaljujući svom bogatom iskustvu uspješno su izabrali najefikasnije projekte godine. Žiri je dodijelio 50 nagrada više od 40 agencija iz 16 država diljem Europe, a njime su predsjedale Ayesha Walawalkar (Chief Strategy Officer, MullenLowe Group UK) i Catherine Spindler (Deputy CEO of LACOSTE).

Fernando Fascioli, predsjednik McCann Worldgroupa, komentirao je veliki uspjeh svoje agencije: Kreativna je efikasnost u krvi naših zaposlenika – upravo to smo prenijeli svojim novim sloganom Truth Well Told. Ovo je naša zvijezda vodilja što je vidljivo iz činjenice da je naša zajednica imenovana zajednicom s najvećim stupnjem kreativne efikasnosti ove regije već osmu godinu. Istinski razumijemo transformativnu moć kreativnosti u rastu i razvoju brenda, a vjerujemo da je uspjeh naših klijenata naš uspjeh. Ponosan sam na naš tim i klijente.

Projekt Kevin versus John – How a humble carrot usurped a national treasure to win the UK’s Christmas Ad crown u suradnji McCann UK i Aldi UK & Ireland proglašen je najboljim prijavljenim projektom i nagrađen Grand Effijem. Aldi je prepoznao važnost ulaganja u Kevina i nakon šest godina konzistentnog investiranja, Kevin je nadmašio Johna Lewisa i Coca-Colu i odnio titulu najbolje i najefikasnije božićne reklame u Ujedinjenoj Kraljevini.

Popis svih pobjednika možete pronaći na poveznici.