Besplatna edukacija za članove HURA-e: Zašto komunikacijskoj industriji treba novi pristup održivim kampanjama?

U novom će izdanju EACA Chatsa Wim Vermeulen, direktor za strategiju i održivost u Bubki, objasniti zašto komunikacijskoj industriji treba novi pristup oglašavanju održivih proizvoda i usluga. Pridružite se online predavanju 14. travnja u 11 sati.

Pokret održivosti nosi prilike, no i rizike. Povjerenje potrošača u sigurno vodstvo političkih tijela u tom je aspektu palo na 7 %, stoga ne iznenađuje činjenica da više od 80 % potrošača želi da brendovi budu predvodnici promjena. Nažalost, ne iznenađuju ni rizici za kompanije – već je poznato da velik broj potrošača sumnja u iskrenost napora kompanija u području održivosti. Upravo zato što većina još nije uvjerena, kampanje za održive proizvode posebno se stavljaju pod povećalo. Problem leži u činjenici da komunikacijska industrija projekte za održive proizvode i usluge osmišljava na jednak način kao što osmišljava kampanje za konvencionalne proizvode. Zbog toga samo 9,7 % od 100 održivih kampanja potrošačima ulijeva povjerenje.

A kako bi se trebala oglašavati održivost? Na to pitanje odgovor ima Wim Vermeulen, direktor za strategiju i održivost u kompaniji Bubka, autor, režiser dokumentarnih filmova, istraživač, govornik i strateg za komunikacije. Ima diplomu iz političkih i komunikacijskih znanosti, a učio je i o menadžmentu i marketinškoj strategiji na sveučilištima Cambridge i Oxford. Nedavno je u London Business School usavršio i znanja o korporativnoj održivosti.

EACA Chats novi je format koji uključuje prezentacije, webinare, panele te ležerne razgovore sa stručnjacima, govornicima i industrijskim čelnicima iz cijelog svijeta. Sudjelovanje je za članove HURA-e besplatno, a prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice, nakon čega ćete mailom primiti pozivnicu s pojedinostima o događaju.