Čak 10 nagrada IPRA-e, svjetskog natjecanja za odnose s javnošću, dodijeljeno hrvatskim projektima

Među dobitnicima ovoga cijenjenog priznanja našli su se i hrvatski 404 agency, Abeceda komunikacije, Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska, CTA komunikacije, Millenium promocija i Manjgura.

IPRA Golden World Awards for Excellence (IPRA GWA), jedna od najprestižnijih svjetskih nagrada u odnosima s javnošću, objavila je ukupno 79 dobitnika za 2024. godinu. Velik broj prijava bavio se ključnim pitanjima poput prehrane, klimatskih promjena i neovisnosti pravosuđa. Ove se godine žiri sastao u Zagrebu u organizaciji hrvatske agencije Manjgura, a rezultati potvrđuju kvalitetu domaće industrije – čak 10 nagrada pripalo je domaćim projektima.

U nastavku se nalaze dobitnički projekti s obzirom na natjecateljsku kategoriju:

  • 404 agency uz klijenta Atlantic Group osvojila je nagradu u kategoriji Corporate responsibility – Agency s projektom Jedna Kala, Jedno Hvala (One Kala, One Thank You).
  • Agencija Abeceda komunikacije i klijent Generali osiguranje odnijeli su nagradu u kategoriji Corporate responsibility – Agency za projekt SME EnterPRIZE 2023.
  • Hrvatski Telekom nagrađen je u kategoriji Corporate responsibility – Inhouse za projekt Call You Have to Take – Environment Protection. Ovaj je projekt dobio još jednu nagradu u kategoriji Environmental – Inhouse.
  • U kategoriji Event management – Agency nagradu su osvojili 404 agency i klijent tportal s projektom Visionary of the Year.
  • A1 Hrvatska za projekt A1 Zone on Reboot InfoGamer Powered by A1 osvojio je nagradu u kategoriji Event management – Inhouse.
  • Agencija CTA komunikacije i njihov klijent Čistoća Split za projekt Separate, It’s Easy osvojili su nagradu u dvije kategorije: Integration of traditional and new media – Agency i Launch of a new service – Agency.
  • Millenium promocija i njihov klijent TIME FRAME osvojili su nagradu u kategoriji PR on a shoestring – Agency za projekt Sit&Meet – Genius Croats Walking Tour.
  • U kategoriji Public sector – Agency nagradu su osvojili agencija Manjgura i klijent Association of Croatian Judges za projekt Justice Served: Historic Rise of Judges’ Salaries.

Godišnje IPRA-ine Golden World Awards (GWA), osnovane 1990. godine, odaju priznanje za izvrsnost u praksi odnosa s javnošću diljem svijeta u različitim kategorijama. Dobitnici nagrade posebno se ponose ovim priznanjem jer to dokazuje da je njihov projekt ispunio međunarodne standarde izvrsnosti u odnosima s javnošću.

Više o nagradama i popis svih pobjednika pronađite na službenoj stranici.