Cannes Lions najavio novo izdanje festivala

Cannes Lions, međunarodni festival kreativnosti kojemu je HURA službeni partner i predstavnik za Hrvatsku, najavio je novo izdanje festivala objavom promjena vezanih uz nadolazeći event.

Lista nagrada u 2020. obogaćena je novom kategorijom Creative Business Transformation Lions, koja slavi kreativno razmišljanje poduzeća kojim mijenjaju način organizacije poduzeća, rada zaposlenika i angažmana potrošača. Dobitnik ove nagrade ilustrirat će kako kreativna promjena temeljnih aspekata poduzeća dovodi do poboljšanja u poslovanju i stvaranja boljih rezultata za potrošače.

Očekujemo da će se u ovoj kategoriji prijaviti in-house organizacije i agencije koje pružaju kreativne, konzultantske i dizajnerske usluge, usluge razvoja novih proizvoda, donose inovacije i digitalne promjene s ciljem transformacije industrije. Kontinuirano radimo na razvoju nagrada u skladu s industrijom, a nova nagrada Creative Business Transformation Lions slavi kreativnost koja potiče opipljive poslovne promjene, izjavila je Susie Walker, Head of Awards, Cannes Lions.

Na temelju istraživanja koje je Cannes Lions proveo s PR stručnjacima, festival je također ažurirao PR Lions radi pravilnog predstavljanja trenutačne PR industrije i fokusiranja na područja kreativnog rada za koje industrija želi biti prepoznata.

Najavljeni su i detalji sadržaja programa. Agenda je sastavljena na temelju povratnih informacija preko 1500 potrošača i više od 100 održanih intervjua s vodećim marketinškim stručnjacima, kreativnim voditeljima, liderima brendova, strateškim stručnjacima i izvršnim direktorima. Ovogodišnji program pokrit će 8 tema: Creativity is the Business Growth Engine, Creative Disruption in Commerce, Post-Purpose: Brand Accountability and Activism, Your Brand is my Experience, Looking to 2030: Making your Business Future-fit, Applied Creativity: When Data, Tech and Ideas Collide, Storytelling at Scale te Let’s Get Back to Brand.

Simon Cook, Managing Director, komentirao je sadržaj programa: Kao odgovor na potrebe industrije, program Cannes Lions 2020. odredit će agendu za cijelu industriju i pomoći nam u vođenju aktivnosti u nadolazećoj godini. Radujemo se što ćemo vidjeti izrazito raznolik skup stručnih izlagača iz širokog spektra kreativnih i kulturnih disciplina. Članovi naše zajednice dolaze na festival kako bi učili o najboljim praksama, stvorili dragocjene odnose i ponijeli sa sobom alate i tehnike kojima će ubrzati poslovanje i osobnu radnu uspješnost te otključali kreativni potencijal.

Cannes Lion održat će se od 22. do 26. lipnja 2020. Prijave su otvorene, a ostali detalji mogu se naći na www.canneslions.com.