Costas Markides otkriva umijeće pobjedničkih strategija u svijetu brzih promjena

Kako se prilagoditi promjenama i ostati konkurentan na konferenciji Future Tense powered by Lürssen govori Costas Markides.

Tehnološke, društvene i političke promjene sve se brže događaju, što značajno utječe na organizacije koje se u kratkom vremenu moraju prilagođavati novim uvjetima. Kako opstati u takvom okruženju? Ključno je pitanje, a odgovor na njega donosi Costas Markides na poslovnoj konferenciji Future Tense powered by Lürssen, 15. svibnja u Zagrebu. Ugledni profesor strategije i poduzetništva s London Business Schoola (LBS) održat će predavanje o budućnosti liderstva pod nazivom Strategy in a World of Continuous Disruption.

Markidesov rad usmjeren je na istraživanje primjene tehnologije i disruptivnih poslovnih modela za rješavanje ključnih društvenih problema poput siromaštva, pothranjenosti, kriminala u urbanim središtima i klimatskih promjena.

S više od tri desetljeća istraživanja poslovnih modela i strategija, Costas Markides ističe „dizajniranje pobjedničke strategije umijeće je postavljanja pitanja, eksperimentiranja, te stalnog obnavljanja procesa razmišljanja propitkivanjem odgovora. Bez obzira na to koliko je današnja strategija dobra, uvijek je potrebno neprestano je iznova propitkivati.“ Njegova poruka za lidere je jednostavna: prihvatite nove ideje, budite otporni i spremni na promjene kako biste uspješno poslovali u brzom i neprestano promjenjivom okruženju.

U skladu s Costasovom porukom, Visa kontinuirano uvodi inovacije u svaki aspekt poslovanja s posebnim naglaskom na nove načine plaćanja. U vrijeme kad tehnologija igra ključnu ulogu u našem svakodnevnom životu, u Visi vjerujemo da je važno iskoristiti potencijal i priliku koje novi alati donose financijskom sektoru.  Visa je uvijek bila na čelu inovacija u plaćanjima, u središtu smo svakog kretanja novca od i prema bilo kome, bilo gdje, u bilo koje vrijeme, dok naša tehnološka platforma predstavlja jedan od najmoćnijih primjera korištenja umjetne inteligencije kada je riječ o upravljanju rizikom i sprječavanju prijevara. Oduševljeni smo planovima za budućnost i središnjom ulogom koju Visa i naši partneri mogu odigrati u inoviranju budućnosti novca uz korištenje umjetne inteligencije. Na ovogodišnjem izdanju Future Tense konferencije radujemo se razmjeni mišljenja i razgovorima o inovacijama koje će oblikovati našu zajedničku budućnost, kaže Renata Vujasinović, Country Manager Croatia VISA.

Uz karijeru na LBS-u, Costas Markides jedan je od vodećih autora poslovne literature, član uredničkih odbora nekoliko akademskih časopisa te međunarodno priznat predavač na konferencijama.

Uz Costasa Markidesa, na Future Tense powered by Lürssen konferenciji govorit će Lasse Jonasson o budućnosti tehnologije, Martin Kruse o održivosti, Rahaf Harfoush o društvu, te Felipe Gomez o budućnosti liderstva.

Uz Lürssen Design Centar Kvarner te Visu, partneri konferencije su: Philip Morris International, Futura DDB, Iverpan, Nestlé, Planetopija i Raiffeisen Bank. Hospitality partneri su Croatia Airlines, De’Longhi, Esplanade Zagreb Hotel i Turistička zajednica grada Zagreba. Konferencija je pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Ministarstva znanosti i obrazovanja te grada Zagreba.

Konferencija je namijenjena donositeljima odluka i stručnjacima koji se ne žele samo prilagođavati promjenama, već aktivno oblikovati poslovanje i svoje buduće uloge.