Domaći dizajn interijera uz bok najpoznatijim svjetskim imenima: čak dvije prestižne svjetske nagrade Architecture masterprize za Brigadin ured u Zagrebu

Niz nagrada za dizajn i uređenje vlastitog ureda, agencija Brigada nastavila je s čak dvije prestižne svjetske nagrade Architecture masterprize. U kategoriji Workplaces interior ovaj inovativan uredski prostor nagrađen je kao Best of Best, a nagradu je osvojio i u kategoriji Conceptual interior te se tako našao u društvu nekih od globalno najpoznatijih realizacija i najznačajnijih arhitektonskih imena kao što su BIG – Bjarke Ingels Group, japanski arhitekt Tadao Ando ili španjolski arhitekt Alberto Campo Baeza.

Ovime je Brigada, kao naša globalno najnagrađivanija agencija za strateški dizajn interijera, još jednom dokazala da veličina ili geografski položaj zemlje nisu presudni za kvalitetna i inovativna rješenja koja svjetski žiri prepoznaje i nagrađuje ispred impozantnih projekata u svjetskim velegradovima. Brigadin ured od samo 200-tinjak kvadrata, u iznimno jakoj konkurenciji uredskih projekata od preko 35.000 kvadrata s neusporedivo većim budžetima, izdvojio se upravo zbog jedinstvenog koncepta koji spaja radni prostor, izložbenu galeriju i prekrasno prirodno okruženje.

Velika nam je čast na ovaj način prezentirati Hrvatsku u ovako jakoj konkurenciji i staviti na svjetsku kartu našu kreativnost i jedinstven pristup osmišljavanju prostora. Katkad su upravo ograničenja s kojima se susrećemo u našem okruženju poticaj za inovativnost i drugačiji pristup kreativnom procesu koji rezultira prostorima savršeno prilagođenim ljudima koji u njima borave. Osim motivirajućeg radnog okruženja koje smo stvorili, vjerujemo i da je činjenica da smo dio našeg prostora ‘poklonili’ zajednici u vidu Brigada Lab showrooma u kojem besplatno organiziramo izložbe mladih umjetnika te poveznicu s prirodom kroz urbani vrt u kojem uzgajamo vlastito povrće, utjecala na žiri koji je prepoznao ovaj suvremen pristup korištenju uredskih prostora, istaknuo je Damjan Geber, direktor agencije Brigada.

Koncept koji stoji iza ovog multifunkcionalnog interijera, a koji objedinjuje inovaciju, eksperimentiranje i testiranje dizajnerskih rješenja te održivost, ujedno je i okosnica Brigadinog uspješnog poslovanja. Svojim dizajnerskim rješenjima i promišljanjem prostora, domaći dizajn interijera Brigada već dugi niz godina drži uz bok najpoznatijim svjetskim imenima.