Dugoročna suradnja Komunikacijskog laboratorija i Instituta za studije budućnosti iz Kopenhagena

Zagrebačka agencija za odnose s javnošću nastavlja surađivati s cijenjenim danskim institutom te u Zagreb ponovno dovodi stručnjake za studije budućnosti i strateško planiranje.

Nakon što su dvije godine zaredom uspješno surađivali na projektu poslovne konferencije Future Tense, PR agencija Komunikacijski laboratorij i Institut za studije budućnosti u Kopenhagenu ostvarili su stratešku suradnju. Direktorice Manuela Šola i Daria Krivonos na marginama konferencije Future Tense 2023 potpisale su dugoročnu suradnju koja će, između ostaloga, uključivati zajedničke projekte kako u Zagrebu tako i u Kopenhagenu.

Kao neovisna organizacija, Institut za studije budućnosti Kopenhagen pomno bira partnere s kojima ulazi u dugoročne projekte. Budući da sam se na već dvama izdanjima konferencije Future Tense uvjerila u profesionalnost i izvrsnost cijelog tima Komunikacijskog laboratorija, jako me veseli što ćemo surađivati, posebno zato što dijelimo iste vrijednosti, izjavila je Daria Krivonos, direktorica Instituta za studije budućnosti u Kopenhagenu. Krivonos je ove godine u sklopu konferencije vodila radionicu pod nazivom “Megatrends Shaping Tomorrow“, a prošle je godine održala predavanje na temu održive budućnosti.

Ovakav tip suradnje prirodan je nastavak našeg odnosa s Institutom iz Kopenhagena. Stručnost cijelog njihovog tima na zavidnoj je razini i drago nam je što ćemo imati priliku učiti jedni od drugih. Cilj nam je hrvatskoj i regionalnoj poslovnoj zajednici ponuditi jedinstvenu mogućnost razvoja vještina strateškog predviđanja, kreiranja poslovnih scenarija te stvaranja inovativnih poslovnih praksi, rekla je Manuela Šola, osnivačica i direktorica Komunikacijskog laboratorija.

Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti bit će organiziranje radionice strateškog predviđanja, koju su osmislili stručnjaci iz Kopenhagena, a koja će se najesen održati u Zagrebu. Agencija će sve zainteresirane o radionici obavijestiti na platformama konferencije Future Tense – od društvenih mreža i weba do newslettera.

Kopenhaški institut za studije budućnosti osnovan je 1969. godine na inicijativu bivšeg ministra financija i glavnog tajnika OECD-a profesora Thorkila Kristensena. Danas je institut globalni lider u primjeni metoda futurologije i strateškog planiranja s ciljem osposobljavanja pojedinaca i organizacija za mudro ophođenje prema budućnosti. Na institutu se o budućnosti promišlja primjenom metoda analize megatrendova, planiranja scenarija, procjena rizika, inovacijskih procesa i strateškog predviđanja.

Komunikacijski laboratorij agencija je koja već 19 godina za klijente iz različitih industrija kreira integrirana komunikacijska rješenja. Jedna je od najdugovječnijih i najuspješnijih agencija za odnose s javnošću u Hrvatskoj.