EACA objavila playbook “She is a Keeper”

Kao podršku ženama u industriji, EACA-ina radna skupina za raznolikost i uključenost u kojoj i HURA aktivno djeluje, objavila je playbook "She is a Keeper" koja predstavlja najbolje primjere praksi članica koje podupiru žene u industriji.

EACA-ina radna skupina za raznolikost i uključenost (Diversity, Equity and Inclusion Task Force), čija je HURA aktivna članica, konstantno radi na napretku društva i jednakosti u zajednici, a sada je napravila još jedan veliki pozitivni iskorak objavom playbooka “She is a Keeper”. U dokumentu su okupljeni najbolji caseovi i prakse članica EACA-e, a on sadrži 35 politika koje su uspješno implementirane diljem Europe s ciljem poboljšanja karijera žena u našoj industriji kako ju ne bi napustile.

Rješavanje sustavnih nejednakosti unutar sektora ključno je za postizanje perspektivnih i uključivih promjena. “She is a Keeper” playbook rezultat je transformativnog djelovanja i analize čimbenika koji utječu na razvoj karijere žena, a identificira nekoliko tokova rada koji mogu učinkovito odgovoriti na izazov zadržavanja talentiranih žena u industriji. Na temelju ovih nalaza, playbook predstavlja programe i prijedloge koje članice radne skupine provode kako bi poboljšale karijere žena te nudi rješenja po mjeri kroz studije slučaja, koja su pomogla timovima članova radne skupine da postignu značajan napredak.

Radna skupina, u čijem radu ispred HURA-e sudjeluju Maja Baumschabel (Senior Project Manager) i Eva Trstenjak (Awards Manager), poziva sve da pročitaju playbook, zadrže talente s kojima surađuju i osnaže žene u svojoj organizaciji. Dokumentu, iza čije kreacije stoji povod za stvaranjem uvida u stanje na europskoj razini te inspiracija za promjene na lokalnoj razini, možete pristupiti na poveznici.