Edukacija HGK-a: Prekogranično pružanje usluga unutar EU-a s fokusom na izaslanje radnika

Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizira seminar naziva Prekogranično pružanje usluga unutar EU-a s fokusom na izaslanje radnika u Saveznu Republiku Njemačku i Beneluks, koji će se održati 29. veljače 2024. s početkom u 10 sati u središnjici HGK-a u Zagrebu (Rooseveltov trg 2), a prijave su otvorene do 26. veljače.

Seminar je namijenjen hrvatskim tvrtkama koje prekogranično pružaju usluge unutar EU-a ili to tek planiraju činiti. Uz cjeloviti prikaz obaveza koje proizlaze iz prekograničnoga pružanja usluga/izaslanja radnika u druge članice EU-a, u programu će se detaljnije obraditi aktualna regulativa, obaveze koje proizlaze iz nacionalnih propisa i procedura prijave u Njemačkoj i zemljama Beneluksa.

Ciljana su skupina edukacije svi profili poduzetnika – od malih i srednjih tvrtki koje redovito ili povremeno prekogranično pružaju usluge ili imaju namjeru to započeti do velikih tvrtki, osobito njihovih sektora ljudskih resursa i računovodstva, s obzirom na to da će seminar obuhvatiti širok spektar tema od njihova interesa.

Teme će prezentirati stručnjaci iz relevantnih institucija (HZMO, HZZO i eksperti za temu izaslanja), a one će obuhvatiti:

  • izaslanje radnika u zemlje EU-a – izaslani radnici u sustavu mirovinskoga osiguranja
  • sustav zdravstvenoga osiguranja izaslanih radnika
  • porezni položaj primitaka izaslanih radnika
  • izaslanje radnika u Njemačku i zemlje Beneluksa – nacionalna regulativa i obveze pri izaslanju
  • HGK-ov kratak pregled informacija iz konzulata vezano uz državljane trećih zemalja zaposlenike hrvatskih tvrtki – upute i kontakti.

Kotizacija za seminar iznosi 150,00 EUR plus PDV po sudioniku, a sudjelovanje na ovom seminaru možete osigurati i prijavom na otvoreni javni Poziv za pružanje usluga CROBOHUB++, unutar kojeg je moguće 100-postotno financiranje ove usluge za sva mikro, mala i srednja poduzeća (uključujući obrte i OPG-ove) i djelomično financiranje usluge za mala poduzeća srednje tržišne kapitalizacije.

Prijave se ovim putem zaprimaju najkasnije do 12. veljače 2024. ispunjavanjem iskaza interesa na ovom linku ili slanjem poruke na e-adresu [email protected]. Prilikom iskaza interesa na poveznici dovoljno je ispuniti kontakt podatke i podatke o poduzeću, a u polju Kategorija usluga označiti Razvoj vještina i osposobljavanje.

Detaljne informacije i upute za druge načine prijave moguće je pronaći na službenim stranicama Hrvatske gospodarske komore.