IdejaX čeka vašu kreativnu izvrsnost – prijave su produljene do 10. ožujka!

Ako ste u panici jer se bliži kraj prijava – bez brige! Vremena imate do 10. ožujka, što je ujedno posljednji prijavni rok, koji se neće više produljivati.

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

IdejaX nacionalno je natjecanje posvećeno hrvatskim kreativcima koje već godinama nagrađuje najoriginalnije i jedinstvene ideje koje pomiču granice, neovisno o vrsti medija u kojem su realizirane. Prijavitelje će razveseliti vijest o dodatnim danima za prijavu – do 10. ožujka 2023.

Natjecanje velikim i malim agencijama te samostalnim umjetnicima omogućuje da se natječu sa svojim kreativnim idejama, a svim je prijaviteljima dostupna i nova skupina natjecanja: Best of Positive Change! Pridruživši se bogatom popisu od ukupno 18 natjecateljskih kategorija, ova će skupina natjecateljima omogućiti i prijavu društvenih akcija, čime kreativci dobivaju priliku pokazati kako oni mijenjaju zajednicu, društvo – i svijet.

Unutar svake od kategorija, u svim skupinama, sudjelovati mogu svi radovi iz Hrvatske, kao cjelovite kampanje i pojedinačni dijelovi kampanja, a kvalifikacijski period obuhvaća razdoblje od 24. veljače 2022. do 5. ožujka 2023. Projekti koji su započeli prije navedenog kvalifikacijskog perioda ili su završili nakon njega također mogu sudjelovati ako su se barem dijelom provodili u navedenom periodu kao stvarna tržišna aktivnost, sukladno kriterijima iz Pravilnika.

Objavljeni su i popisi stručnjaka koji će odabrati najbolje među projektima: prijave u skupini kategorija Best on Market, u kojoj se nagrađuju najbolje ideje u 12 kategorija poslovanja, te u novoj skupini natjecanja Best of Positive Change, ocjenjivat će žiri koji će kao predsjednik predvoditi Jakov Vilović (UTORAK); predsjednik je žirija skupine Best of Ad-Making Hrvoje Škurla (PINK MOON); dok će u skupini Best Branding & Rebranding žirirati stručnjaci na čelu sa Seanom Poropatom (Studio Sonda). Cjelovite popise žirija pogledajte na poveznici.

Sve informacije, kao i prijavnicu, pronađite na službenim stranicama natjecanja!