Imate dodatnih tjedan dana za prijavu na natjecanje IdejaX – do 3. ožujka!

Ako ste u panici jer se bliži kraj prijavnoga roka na natjecanje IdejaX – bez brige! Vremena imate do 3. ožujka, što je ujedno posljednji prijavni rok, koji se neće više produljivati.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

IdejaX nacionalno je natjecanje u kreativnosti koje već godinama nagrađuje najoriginalnije i jedinstvene ideje koje pomiču granice, neovisno o vrsti medija u kojem su realizirane. Riječ je o najvećem domaćem natjecanju u kreativnoj industriji s dvanaestogodišnjom tradicijom i više od 1000 natjecateljskih radova. Prijaviteljima je omogućeno dodatnih tjedan dana za prijavu radova te je kasni prijavni rok iznimno produljen do 3. ožujka 2022.

Natjecanje velikim i malim agencijama te samostalnim umjetnicima omogućuje da se natječu sa svojim kreativnim idejama, a od ove godine među kategorijama IdejeX ističe se i nova kategorija Društvena odgovornost. Komunikacijska industrija ima moć predvođenja promjena, a poruke koje svakodnevno kreira svuda su oko nas – u fizičkim i virtualnim prostorima – te nas usmjeravaju i mijenjaju, stoga će hrvatski kreativci u novom izdanju natjecanja moći pokazati kako oni mijenjaju svijet.

Unutar svake od kategorija, u svim skupinama, sudjelovati mogu svi radovi iz Hrvatske, kao cjelovite kampanje i pojedinačni dijelovi kampanja, koji su objavljeni od 1. siječnja 2021. do 24. veljače 2022. Projekti koji su započeli prije navedenog kvalifikacijskog perioda ili su završili nakon njega također mogu sudjelovati ako su se barem dijelom provodili u navedenom periodu kao stvarna tržišna aktivnost, sukladno kriterijima iz Pravilnika.

Sve novosti pratite na službenim stranicama natjecanja, a ako se dvoumite oko toga trebate li prijaviti svoje projekte, pogledajte koji će stručnjaci projekte ocjenjivati te pročitajte intervjue s Bojanom Hadžihalilovićem i Seanom Poropatom!