IPRA Golden World Awards prvi put u Hrvatskoj: Manjgura domaćin žiriranja za prestižnu nagradu

Finalno žiriranje ovogodišnje prestižne inicijative za nagradu IPRA GWA (International Public Relations Association Golden World Awards) prvi put će se održati u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu, a Hotel Esplanade će od 3. do 5. srpnja 2024. postati središte okupljanja vrhunskih stručnjaka za odnose s javnošću iz cijeloga svijeta. Domaćin ovog značajnog događaja u svijetu komunikacija je Manjgura, agencija za odnose s javnošću čiji osnivač i direktor Krešimir Macan sudjeluje i kao član žirija GWA, što predstavlja veliki uspjeh za hrvatsku PR scenu.

Ponosna sam što je IPRA, kao međunarodna organizacija, prepoznala da naša regija ima izuzetne profesionalce i eksperte i da idemo u korak sa svijetom. Već dva desetljeća pratim rad kolegica i kolega u regiji i na temelju svih rezultata koje kao struka ostvaruju, mirno sam – kao predsjednica IPRA – mogla stati iza prijedloga i odluke da Zagreb dobije organizaciju finalnog žiriranja GWA. Hrvatska ima značajan broj međunarodnih priznanja, pa tako i IPRA GWA priznanja, poručuje predsjednica IPRA-e Nataša Pavlović Bujas.

Posebno joj je drago što su domaćini ovogodišnjeg, prvog IPRA skupa u Hrvatskoj, agencija Manjgura i Krešimir Macan, jer su, kako kaže, kroz dugi niz godina pokazali dosljednost, odgovornost i transparentnost u radu, kao i izuzetnu kolegijalnost i otvorenost za suradnju kada je regija u pitanju, što sada svi zajedno trebamo pokazati i svijetu.

Poznato kao svojevrsni svjetski PR Oscar, natjecanje IPRA Golden World Awards pokrenuto je 1990. i od tada neprestano potiče izvrsnost u PR industriji. GWA je najstarije svjetsko natjecanje u području odnosa s javnošću. Trenutačno imamo 38 kategorija za prijavu te odvojeno tretiramo agencije i interne timove. Prijave se ocjenjuju prema pet kriterija: problem ili prilika, istraživanje, planiranje, provedba i rezultati. Ove godine imamo prijave iz cijelog svijeta, od Argentine do Japana, od Hrvatske do Kazahstana, otkrio je glavni tajnik IPRA-e Philip Sheppard.

Žiri GWA sastavljen je od vodećih stručnjaka iz cijeloga svijeta, uključujući predstavnike kompanija, agencija, udruženja, institucija i sveučilišta. Uz Macana, članica žirija iz Hrvatske ove godine je i Marina Bolanča iz agencije Abeceda komunikacije. Njihov angažman na međunarodnoj razini dodatno potvrđuje rastući ugled hrvatske PR industrije na globalnoj sceni.

Podsjetimo, IPRA je vodeća međunarodna udruga za odnose s javnošću s misijom unapređenja pouzdane komunikacije i etičkih praksi u odnosima s javnošću osnovana 1955. Održavanje ovog prestižnog događaja u Zagrebu nije samo priznanje za hrvatske PR stručnjake, već i prilika da se Hrvatska pozicionira kao središte izvrsnosti u komunikacijskoj industriji.

Manjgura je 2021. bila u finalu IPRA GWA s dva uspješna projekta, a više o projektima pročitajte ovdje.