Jeste li već pozdravili nove Zdravoljupce?

Podsjetimo, od objave u kolovozu 2018. do danas prvi nastavak Zdravoljubaca pregledan je više od 6,8 milijuna puta, a Konzum i McCann Zagreb za kampanju su na Danima komunikacija nagrađeni zlatnim Effiejem.

Nakon što su prije godinu dana svojim slatkim i simpatičnim karakterima te neodoljivom pjesmicom osvojili srca publike diljem Hrvatske, obožavani Zdravoljupci ponovo su u Konzumu, a ove godine misiju osvještavanja važnosti uvođenja većih količina voća i povrća u dnevnu prehranu djece i odraslih nastavilo je sedam novih plišanih likova: Limun Šimun, Bundeva Blaženka, Šljiva Štefica, Karfiol Karlo, Lubenica Luce, Ananas Ante i Celer Cvjetko.

Novi nastavak najpopularnijeg Konzumovog programa vjernosti u povijesti traje sve do 30. 10. 2019., a drugi videonastavak već bilježi gotovo 2 milijuna YouTube pregleda!

Ovogodišnja kampanja donijela je dva ključna noviteta: prvi je mogućnost digitalnog sakupljanja naljepnica putem aplikacije za mobilne telefone, a drugi činjenica da se u stihovima nove pjesmice prepoznaju naglasci karakteristični za različite krajeve Hrvatske.

Kao i prethodne godine, i drugi nastavak kampanje za Konzumov zabavan, raspjevan i šaren program vjernosti produkt je suradnje ovog vodećeg maloprodajnog lanca u Hrvatskoj s marketinškom agencijom McCann Zagreb, a timovi ove godine ciljaju nadmašiti fantastične rezultate prve sezone.

Zavoljeli voćkice i povrtnice koje dotad baš i nisu jeli

Podsjetimo, Konzum je kampanju prošle godine pokrenuo u želji da doprinese osvještavanju važnosti uvođenja većih količina voća i povrća u dnevnu prehranu te ih, osobito djeci, učini primamljivijima. Spot iz prošlogodišnje kampanje skuplja klikove još i danas, a dosad je na YouTubeu zabilježio više od 6,8 milijuna pregleda.

Tijekom i neposredno nakon kampanje Konzum je zabilježio porast prodaje posebno označenog voća i povrća za 10 do 15 posto, a tjedna potrošnja kupaca Zdravoljubaca rasla je i za 40 posto.

Više od 300 000 Konzumovih kupaca kupilo je više od 570 000 Zdravoljubaca i više od 42 000 slikovnica. Zdravoljupci su tijekom trajanja kampanje bili najpretraživaniji pojam na Youtubeu, a osvojili su i druge društvene mreže.

Nije sve u brojkama, nešto je i u tanjurima – pa tako brojni komentari roditelja svjedoče kako su njihova djeca uz Zdravoljupce i njihovu pjesmu zavoljela voće i povrće koje dotad baš i nisu rado jela.

“Zdravoljupci su se vratili u Konzum. Prošle smo godine pokazali da poticanje pozitivnih promjena prehrambenih navika može biti iznimno zabavno i kreativno te smo s velikim entuzijazmom krenuli u ovogodišnju kampanju. Vjerujemo kako su naši kupci s veseljem dočekali novu generaciju Zdravoljubaca te se nadamo da će i oni vrlo brzo osvojiti njihova srca, a djecu i mlade potaknuti da se još kvalitetnije hrane i tako unaprijede svoje zdravlje”, rekla je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga u Konzumu.

“Nastavci teško nadmašuju prve dijelove, ali mislim da smo i više nego uspjeli”, kaže Sandra Cindrić, account director iz McCanna. “Osnovna poruka je i dalje ista – potaknuti populaciju, a pogotovo one najmlađe, na zdravu i raznovrsnu ishranu bogatu voćem i povrćem. No, kako je ovo ipak evolucija, a ne samo ‘podgrijavanje’ prošlogodišnje priče, Zdravoljupci 2 su sedam potpuno novih likova kojima smo udahnuli karaktere ‘sa zemljopisnim porijeklom’ pa tako sada dolaze iz Dalmacije, Istre, Slavonije, Zagorja… a sve kako bi se što bolje povezali s klincima iz cijele Hrvatske. Sudeći prema prvim pokazateljima, mislim da smo uspjeli postići da ‘dvojka’ bude jednako dobra kao i ‘jedinica’.”

Uz Konzum i McCann tim, na kampanji su radili i animator Boris Goreta, animator Domagoj Kobelščak (studio Keyline), glazbeni producent Davor Devčić te producentska kuća Val produkcija.

 

Priznanje Konzumu i McCannu i od TCC-a

Konzumov program vjernosti Zdravoljupci licencirani su proizvod kompanije TCC pod izvornim nazivom “Goodness Gang”, a riječ je o programu koji je dosad proveden u više od 30 zemalja diljem svijeta.

Osim što je na prošlim Danima komunikacija marketinška struka zlatnim Effiejem nagradila Konzum i McCann Zagreb za strategiju, kreativnost i postignute tržišne rezultate Zdravoljubaca u Hrvatskoj, kampanja je ušla i među 10 najboljih kampanja na svijetu na internom “TCC Campaign of the Year 2019” natjecanju koje okuplja najkvalitetnije primjere marketinškog oblikovanja različitih TCC proizvoda.

Hrvatski primjer za titulu najboljeg borit će se s projektima iz Rusije, Belgije, Španjolske, Italije, Cipra, Njemačke, Hong Konga, Francuske i Portugala.