Kyiv International Advertising Festival besplatnim natječajem poziva da se svijet učini boljim mjestom!

Hitna zadaća cijeloga čovječanstva postala je učiniti svijet boljim, tolerantnijim i ljepšim mjestom za život, a tržišne komunikacije u tome igraju važnu ulogu, stoga je sudjelovanje besplatno za sve natjecatelje!

Program natjecanja 24. Kyiv International Advertising Festivala poziva na prijavu projekata koji su posvećeni isključivo društveno korisnim komunikacijama. Natjecanje KIAF svojim ciljem okuplja kreativce iz cijelog svijeta koji imaju što za reći na teme društvenih, etičkih, ekoloških i drugih problema kako bi inspirirali na važne promjene koje će svijet učiniti boljim mjestom.

KIAF 2023 proslavit će inicijative koje za cilj imaju:

  • obrazovanje, promjenu percepcije, inspiriranje akcije za pomoć okolišu
  • borbu protiv diskriminacije (rasne, etničke, vjerske itd.) promicanjem osnaživanja, jednakosti, prava, tolerancije
  • postizanje rodne ravnopravnosti i osnaživanja za sve
  • smanjenje siromaštva i gladi diljem svijeta
  • podršku, zaštitu i očuvanje životinja i divljih životinja
  • promociju mirnih i inkluzivnih društava za održivi razvoj.

Predstavljen je i poseban natječaj PEACE, namijenjen radovima i kampanjama koje se bore protiv rata, agresije, genocida, zločina protiv čovječnosti, uključujući trenutni rat u Ukrajini. Među prioritetima je u ovom natjecanju promoviranje mirnih i inkluzivnih društava za održivi razvoj, smanjenje nasilja, borba protiv kriminala i terorizma te borba protiv organiziranog kriminala i krijumčarenja nezakonitog novca i oružja itd.

Program natjecanja uključuje 13 kategorija:

  1. PEACE
  2. Environment & Sustainability
  3. Human Rights, Justice & Strong Institutions
  4. Education: Quality, Civic & Social Education
  5. Gender Equality & LGBTQ Rights
  6. Poverty & Hunger
  7. Health & Well-Being
  8. Children: Health/Safety/Happiness
  9. Prosperity: Economic Growth, Innovations, Industry
  10. Animal Care & Protection
  11. Arts and Culture
  12. Partnership for the Goals
  13. Local Solutions.

U svakoj od 13 kategorija postoji 11 potkategorija koje se odnose na alate korištene za postizanje postavljenih zadataka komunikacije: film, radio/audio, tisak i izdavaštvo, ООН, društveni mediji i utjecaj, PR kampanje i sl. Detaljne informacije o kategorijama KIAF-a mogu se pronaći na poveznici.

Festival je otvoren za sve organizacije, pojedince, kreativce, produkciju, medije, PR, dizajn i kreativne industrije diljem svijeta, uključujući oglašivače, medijske tvrtke itd., osim zemalja koje podržavaju terorizam i agresiju.

Prijave se mogu podnijeti na web stranici creative-stories.com.ua. Krajnji rok za prijavu je 21. travnja 2023. Sudjelovanje u natjecanju PEACE besplatno je za sve međunarodne sudionike. Pobjednici će biti objavljeni krajem svibnja 2023.

Sudjelujte u KIAF-ovim natjecanjima i zajedno učinimo svijet boljim mjestom!