Luka Mavretić iz agencije Imago Ogilvy osvojio prvi Cannes Lions The Brief

Cannes Lions festival kreativnosti uveo je novi format natjecanja. Krajem prošle godine predstavljen je The Brief, natjecanje namijenjeno Cannes Lions članovima.

Prvi The Brief u brojkama je izgledao ovako – 119 natjecatelja iz 43 zemlje nasumce je podijeljeno u 25 ekipa koje su zatim imale 4 tjedna da pred osmeročlanim žirijem predstave kreativno rješenje – ideju za globalnu društveno-odgovornu kampanju.

Klijent koji je pred kreativce sa svih strana svijeta predstavio izazov je World Woman Foundation, organizacija aktivna u više od 20 zemalja koja se bavi poslovnim edukacijama i inkluzijom žena u poslovni svijet.

Žiri predvođen Jonathanom Mildenhallom titulu pobjednika dodijelio je timu koji čine Sue Unerman (MediaCom London), Francesca Ranieri (VMLY&R Milan), Ifeanyi Dibia (X3M ideas) i Luka Mavretić iz kreativne agencije Imago Ogilvy.

Luka Mavretić, senior copywriter u zagrebačkoj agenciji kaže: Natjecanje unutar tima sastavljenog od potpunih stranaca koji žive u različitim vremenskim zonama iskustvo je koje će ispitati svačije kreativne granice. Jako mi je drago što je žiri pun legendi ove industrije prepoznao naš rad Made in IWON (op.a Made in Independent Woman Nation) i što sam nakon prošlogodišnjeg ulaska na shortlistu Young Lions natjecanja u Cannesu, zajedno sa svojim timom, napravio i ovaj korak dalje.

Pobjednički tim ne osvaja samo poštovanje Cannes Lions zajednice već i akreditacije s punim pristupom svim sadržajima na ovogodišnjoj, live verziji festivala.