Može li se mlade ljude danas inspirirati i motivirati na poduzetništvo?

Šesto izdanje konferencije Poduzetnički mindset za mlade održat će se u Zagrebu, u srijedu 12. lipnja 2024. godine, pod nazivom "Koja je tvoja supermoć?"

Nadahnuti odgovorom jednog uspješnog poslovnog čovjeka, koji je na pitanje Koja je Vaša supermoć? odgovorio: Ja sam poduzetnik!, organizacijski tim konferencije ovaj put poduzetništvo promiče kao medij koji svakom pojedincu dopušta da u potpunosti ostvari svoje potencijale.

Poseban naglasak na konferenciji bit će stavljen na propulzivna područja gospodarstva u kojima poduzetnički duh trenutačno može stvoriti najveću novu vrijednost. Tako će, među ostalim, riječi biti o umjetnoj inteligenciji, digitalnim rješenjima, ESG-u, financijskoj pismenosti, uspješnoj komunikaciji i edukaciji te drugoj generaciji u poduzetništvu.

Među govornicima i panelistima su poslovni mentor i trener Alen Premužak, predsjednica udruge CroAi Martina Silov, komunikacijski stručnjak Ante Mihaljević, serijska poduzetnica Kristina Ercegović,poduzetničkiparovi Sonja i Berislav Marszalek (Entrio)te Ružica i Domagoj Cerovac (Muzej čokolade).

O inspirativnom dijelu poduzetništva govorit će mlade poduzetnice Josipa Maras (Studijo Wallart), Kristina Horvat (Smiles & More by Kristina Horvat)i Rijana Hadžić Radoš (Nohaa).

Svoje uspješno ostvarene vizije predstavit će Nikola Jakić iz Ars Future, Daniel Kvesić iz Bokarta i Viktor Zimmermann iz Bazzar.hr.

O izazovima nastavljanja poduzetničkog puta svojih roditelja i rada u obiteljskoj firmi, progovorit će nasljednice Ivona Bačelić Bumbak (Bačelić), Petra Mesarić Horvat (IM-Comp) i Tena Majetić (Catering Majetić & Majestic Park).

Svoje poduzetničke vizije predstavit će i pobjednici 16. generacije Algebra LAB-a – pokretači startupa Rearm i Daidream.

Poduzetnički mindset dugi niz godina okuplja ljude po zajedničkome mindsetu, povezuje sve one čije su priče inspirativne i autentične, a čija djela i riječi druge pomiču s mjesta. Poduzetnički mindset promiče heroje današnjeg doba, poduzetnice i poduzetnike koji svojim idejama i idealima otvaraju prostore neke nove moći, snažne vizionare koji mogu pomoći i vama da ostvarite svoje snove, kazao je Ognjen Bagatin, utemeljitelj konferencije Poduzetnički mindset za mlade.

Konferencijom se mlade želi potaknuti na buđenje i širenje poduzetničkog duha. Neki mladi odrastaju uz obiteljsko poduzetništvo, neki se u poduzetništvo upuštaju tijekom studija, a neki nakon što steknu određeno radno iskustvo. Neki pak prepoznaju da svoj zdravi oblik poduzetničkog mindseta možeš pokazati i radeći za druge, ne samo za sebe. Bez obzira na to gdje i što radili, ovaj ih mindset potiče na budu proaktivni, vrijedni, ustrajni, kreativni i inovativni.

Konferencija Poduzetnički mindset za mlade održat će se u CineStaru u Branimir Mingle Mallu.

Konferenciju Poduzetnički mindset organizira medijska platforma Poduzetnik, uz programskog partnera EY Hrvatska i partnera Visoko učilište Algebra.

Svoje ulaznice za konferenciju možete kupiti na poveznici.