Otvorene prijave za strukovno certificiranje EAC

eaca_certificate_logo_rgb_awOtvorene su prijave za Europski oglašivački certifikat (EAC), jedini europski certificirani program stručnog usavršavanja mladih profesionalaca iz oglašivačkih agencija u Hrvatskoj. Ovaj jedinstveni program dostupan je članovima Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA) koja provođenjem ovog programa želi utjecati na podizanje razine stručnosti u agencijama, osiguravanje boljeg tržišnog standarda i napredovanje u mladih kadrova u Hrvatskoj.

Riječ je o jedinom programu za marketinško strukovno certificiranje u Hrvatskoj koji je priznat kao relevantno sredstvo vrednovanja u cijeloj Europi.

Kroz EAC program polaznici stječu teoretska i praktična znanja vezana uz tržišne komunikacije koja će moći primijeniti u svom svakodnevnom radu. Program je osmišljen u skladu s trendovima modernog obrazovanja pa će se pohađati online i to potpuno besplatno, kako bi bio dostupniji što većem broju osoba. Uključuje e-nastavu, video poduke, kvizove znanja, diskusije i zadatke. Obuhvaća šest različitih tematskih modula: oglašavanje i komunikacija u kontekstu, upoznavanje klijentovog poslovanja, klijentov kreativni i medijski brief, kreativnost i kreativni razvoj, razumijevanje medijskih kanala te realizacija kreativnih ideja. Polaznici koji uspješno završe EAC program, stječu  EAC certifikat koji je priznat i odobren kao relevantno sredstvo vrednovanja u cijeloj Europi.

“Mi u HURA-i iznimno smo ponosni što svojim članicama možemo ponuditi ovakav tip edukacije koji omogućava standardizaciju i usklađivanje znanja naših mladih profesionalaca s europskim standardima. Dodatnu težinu daje mu činjenica da su ga kreirale dvije središnje strukovne organizacije u Europi – IPA (Institut praktičara oglašavanja) i EACA (Europsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje), sve to uz potporu Europske komisije. U prilog njegovom uspjehu govori i činjenica da je prošlogodišnjem testiranju pristupilo preko tisuću mladih marketinških profesionalaca iz 30 zemalja, uključujući i Hrvatsku.”, izjavila je Dunja Ivana Ballon, izvršna direktorica HURA-e.

Program se sastoji od 25-30 sati besplatne online edukacije, nakon čega polaznici mogu pristupiti plaćenom ispitu koji će se održati 10. travnja 2014. Za više informacija i prijavu pregledajte EAC prezentaciju (EAC 2014_HR presentation) ili posjetite www.eaca.eu