Ovo je žiri koji će odabrati nove mlade nade komunikacijske industrije – i odlučiti tko putuje u Cannes!

Uz predsjednika žirija Vanju Bertalana, još osam stručnjaka komunikacijske industrije i jedan tajni član odabrat će najbolje projekte natjecanja Young Lions Croatia u pet kategorija – Design, Digital, Media, Print i PR – a prijave su otvorene do 3. ožujka 2023.

Natjecanje Young Lions Croatia uz partnerstvo s Elanom još jednom pruža priliku mladim profesionalcima do 30 godina da se, odvojeni od svojih kolega, bore za titulu najboljih u Hrvatskoj. Najuspješniji projekti bit će predstavljeni i na ovogodišnjim Danima komunikacija u Rovinju, a najbolji tim imat će čast Hrvatsku predstaviti na natjecanju Cannes Young Lions te iskusiti nevjerojatnu energiju kanskog festivala Cannes Lions. Kako bi se osiguralo da se u svim natjecateljskim kategorijama prepoznaju najkvalitetnije prijave, žiri i ove godine čini niz stručnjaka iz raznolikih područja komunikacijske industrije.

Predsjednik je ovogodišnjeg žirija Vanja Bertalan (Human), a uz njega žiri čine Ana Burazer (McCann Zagreb), Ružica Ilak (Pragma komunikacije), Melanja Korošec (Elan), Sanja Petek Mujačić (Hauska & Partner), Maja Šplajt (Real grupa), Vjeko Srednoselec (Dentsu), Siniša Waldinger (Bruketa&Žinić&Grey), Ivana Žulj (Omnicom Media Group) te tajni član, tj. predstavnik klijenta – neprofitne organizacije – koji će se predstaviti natjecateljima prilikom samog početka natjecanja.

Dinamični je tijek natjecanja već svima poznat: domaćin će natjecanja biti Zagrebački inovacijski centar (ZICER), a nakon okupljanja i predstavljanja briefa svi spremni na lavovski posao naći će se u komunikacijskoj divljini, iz koje u timu od dvoje moraju izaći unutar 24 sata s kreativnim rješenjem za klijenta, pri čemu im pomoć u vidu kreativnih materijala nudi i kreativni partner natjecanja Shutterstock, koji natjecateljima otvara svoju bazu.

Upravo humanitarni karakter natjecanja – pobjedničko rješenje bez naknade se ustupa neprofitnoj humanitarnoj organizaciji ili organizaciji civilnog društva – potiče dodatnu motivaciju za izvrsnost, a na pozitivnu lokalnu promjenu ukazuje i činjenica da je riječ o domaćem klijentu, koji do samoga početka natjecanja ostaje u tajnosti, što samo dodatno pojačava uzbuđenje.

Ako ste spremni na izazov koji vam može unaprijediti karijeru i promijeniti život, vaša priča počinje upravo ovdje – na natjecanju Young Lions Croatia. Sve detalje provjerite na službenoj stranici natjecanja i sa svojim se kreativnim partnerom ili partnericom prijavite do 3. ožujka 2023.

Nagrade najboljima bit će uručene na Danima komunikacija u travnju.