Pokažite svoju kreativnost na Golden Drumu

Festival kreativnosti Golden Drum predstavio je brojne novosti u obliku novog formata natjecanja i popusta na prijave, a sada je i službeno otvorio prijave.

Prijavitelji iz 38 zemalja mogu prijaviti svoje kreativne projekte do 13. kolovoza 2021., a organizatori su uveli early bird naknade za prijave do 1. srpnja, popust za 10 ili više prijava i popust od 50 % za prijave u kategoriji Covid-19.

Nakon otkazivanja prošlogodišnjeg izdanja festivala Golden Drum odlučio je iz korijena promijeniti natjecanje, na koje sada možete prijaviti projekte koji su se izvodili tijekom dvije godine, između 1. siječnja 2019. i 1. rujna 2021. Miha Bevc, direktor natjecanja, tom je prilikom izjavio: “Nakon izazovne godine za našu industriju i cijeli svijet svi smo trebali uzeti trenutak predaha i promisliti što i kako dalje. Mi smo na Golden Drumu iskoristili praznu godinu da nanovo izgradimo svoje natjecanje kako bi bolje odražavalo sadašnje i buduće komunikacijske trendove. Preoblikovali smo natjecanje i udvostručili broj skupina žirija s dva na četiri. Sekcije, skupine i kategorije također su osvježene te sada uključuju Creative Business Excellence Section i Covid-19 Group, a potonja nudi prijaviteljima popust od 50 % na prijave. Sve ovo napravili smo s jednim ciljem na umu – da ponovno pokrenemo našu voljenu i visokokreativnu industriju. Veselim se vidjeti protekle dvije godine kroz inspirativne projekte.“

Svoje prijave možete podnijeti u četiri skupine kategorija:

  • Creative Business Excellence Drum, koja prepoznaje izvrsna rješenja koja su preoblikovala poslovnu industriju, a pobjednike će odabirati žiri sastavljen od 16 najvećih marketinških profesionalaca čija stručnost pokriva ne samo kreativno područje nego i poslovnu sferu.
  • Craft Drum, koja nagrađuje kreativnu izvrsnost i briljantnu izvedbu u određenim ključnim segmentima oglašavanja i procesa komunikacije. Pobjednici ove sekcije promoviraju najbolje prakse koje su podigle ljestvicu industrijskih standarda izvedbe.
  • One-Channel Drum, koja slavi individualne projekte koji su uspješno iskoristili mogućnosti samo jednog komunikacijskog kanala. Prijave u ovoj kategoriji moraju demonstrirati kreativno korištenje jednog kanala i njegovih prednosti s ciljem postizanja marketinške učinkovitosti.
  • Omni-Channel Drum, koja nagrađuje kampanje koje su pokazale izvrsnost putem više komunikacijskih kanala. Prijave moraju demonstrirati kreativno korištenje različitih kanala, njihovu integraciju i učinkovitost u implementaciji komunikacijskih rješenja.

Članovi žirija svih skupina neki su od najvećih komunikacijskih stručnjaka iz 28 zemalja te će upravo oni odabrati najbolje od najboljih. Kako bi vam olakšao prijave, Golden Drum pripremio je priručnik za sve prijavitelje koji možete preuzeti ovdje.

Rani prijavni rok traje do 1. srpnja 2021., a konačni rok za prijave je 13. kolovoza 2021. Svoje projekte možete prijaviti putem Sustava za prijave. Više informacija o Golden Drumu saznajte na službenim stranicama festivala.